Subiect "plati compensatorii-puncte de stabilitate" Deschis de COJOACA LAURENTIU la data: 07/30/2024 7:08am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
plati compensatorii-puncte de stabilitate
Scris de: COJOACA LAURENTIU la data: 07/30/2024 7:08am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Daca am peste 30 de ani stagiu de cotizare contributiv din care 22 de luni plati compensatorii acordate in conformitate cu oug 8/2003,se acorda puncte de stabilitate pentru aceasta perioada?
Re: plati compensatorii-puncte de stabilitate
Scris de: la pensie la data: 07/31/2024 9:09am
Opinia noastra este urmatoarea :
Conform art 85 alin (3) din legea 360/2023 punctele de stabilitate se acorda pentru stagiul de cotizare contributiv care depaseste 25 ani.
Conform legii 76/2002 pe perioada somajului somerii primesc o indemnizatie de somaj pentru care se plateste contributie de asigurari sociale si aceasta perioada se ia in calculul punctelor de stabilitate
Conform OUG 8/2003 anumite categorii de someri pe langa indemnizatia de somaj mai beneficiaza de unele masuri compensatorii cum ar fi : o suma acordata in momentul disponibilizarii si un venit lunar de completare.
Perioada in care se acorda venitul lunar de completare se poate suprapune si depasi perioada cat se acorda indemnizatie de somaj.
Deoarece pentru venitul lunar de completare acordat conform OUG 8/2003 nu s-a platit contributie de asigurari sociale rezulta ca perioada in care s-a primit numai venit de completare fara indemnizatie de somaj nu se ia in calculul punctelor de stabilitate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1