Subiect "recalculare" Deschis de Nicoleta la data: 08/05/2024 8:46am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare
Scris de: Nicoleta la data: 08/05/2024 8:46am
Gen:f
Data nasterii:11.07.1964
Stagiul de cotizare:35 ani si 9luni din care cond.normale 34 ani si 4 luni, stagiu asimilat 6 ani 4 luni
Alte date: Am primit decizia azi nr total puncte 38.0732, din care cdt normale 36.5968 si a iesit o pensie 3233 diminuata cu 427lei
Intrebare: Va rog daca puteti sa mi spuneti cat va fi dupa recalculare. Daca aceasta va fi mai mica, oare ar fi bine sa pun decizia in plata ca sa beneficiez de valoarea mai mare?
Credeti ca m as putea incadra pe legea noua la pensie limita varsta acum la 60 ani.caci vor fi 40 vechime ,incluzand cei 5 ani facultate zi?
Re: recalculare
Scris de: GicaH la data: 08/05/2024 9:59am
Nicoleta :
Gen:f
Data nasterii:11.07.1964
Stagiul de cotizare:35 ani si 9luni din care cond.normale 34 ani si 4 luni, stagiu asimilat 6 ani 4 luni
Alte date: Am primit decizia azi nr total puncte 38.0732, din care cdt normale 36.5968 si a iesit o pensie 3233 diminuata cu 427lei
Intrebare: Va rog daca puteti sa mi spuneti cat va fi dupa recalculare. Daca aceasta va fi mai mica, oare ar fi bine sa pun decizia in plata ca sa beneficiez de valoarea mai mare?
Credeti ca m as putea incadra pe legea noua la pensie limita varsta acum la 60 ani.caci vor fi 40 vechime ,incluzand cei 5 ani facultate zi?

Nu se înțelege prea bine care este stagiul efectiv, dar daca aveti 33a i și 9 luni stagiu complet de cotizare contributiv(efectiv lucrat) plus 5 ani de stagiu asimilat (studii superioare la zi) va puteți pensiona la limită de vârstă începând cu 1 septembrie.
Problema este sa nu puneți în plată pensia anticipata parțial până atunci, sau dacă o puneți în plată ar trebui să faceți o alta cerere de pensionare la limită de vârstă pe baza legii 360/2023.
Punctajul se calculează adăugând la punctele total realizate de pe decizia de pensionare punctele de stabilitate pentru stagiul contributiv efectiv lucrat (calculand 2.5 puncte până la 30 ani de stagiu plus 0.75 x nr.ani
peste 30 până la 35 ani și 1 punct pentru fiecare an peste 35 ani), iar totalul îl înmulțiți cu 81.
Îmi pare rău sa aflu că cineva c4u studii superioare, că și mine(doar că eu am făcut 6 ani la seral pe perioada când nu existau calculatoare, laptopuri sau telefoanele inteligente) nu a înțeles până acum cum sa își calculeze punctele de stabilitate și cuantumul pensiei.
Pe acest site există și programul de calcul al punctelor de stabilitate și a pensiei de stabilitate, dând click sus pe Puncte stabilitate, apoi pe Pensia recalculată (întâi puneți punctele de stabilitate, dat calculare, apoi adăugați totalul punctelor realizate până la 31.08.3024)sus in dreapta.
Scris de: la pensie la data: 08/06/2024 10:45am
Dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor 360/2023 pensia dv va fi recalculata mentinandu-se procentul de diminuare.
Pensia recalculata va fi mai mare decat cea din decizie adica va fi de cca 3550 lei cu o diminuare de cca 469 leiDeci dupa opinia noastra nu trebuie sa cereti anularea deciziei primite ci sa cereti pensie pentru limita de varsta conform art 56 din noua lege a pensiilor imediat ce intra in vigoare.

Pentru domnul Gica
Scopul acestui site este sa ajutam pe cei care au nevoie de ajutor.
In ceiace ne priveste pe noi care acordam acest ajutor, atat eu cat si dv, nu trebuie sa ne laudam cu abilitatile noastre ci atunci cand gresim sa recunoastem si sa ne cerem scuze.
Scris de: GicaH la data: 08/07/2024 5:40am
la pensie :
Dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor 360/2023 pensia dv va fi recalculata mentinandu-se procentul de diminuare.
Pensia recalculata va fi mai mare decat cea din decizie adica va fi de cca 3550 lei cu o diminuare de cca 469 leiDeci dupa opinia noastra nu trebuie sa cereti anularea deciziei primite ci sa cereti pensie pentru limita de varsta conform art 56 din noua lege a pensiilor imediat ce intra in vigoare.

Pentru domnul Gica
Scopul acestui site este sa ajutam pe cei care au nevoie de ajutor.
In ceiace ne priveste pe noi care acordam acest ajutor, atat eu cat si dv, nu trebuie sa ne laudam cu abilitatile noastre ci atunci cand gresim sa recunoastem si sa ne cerem scuze.

Dacă vi se pare că m-am lăudat cu ceva, îmi cer scuze, intențiaea a fost doar să îndrum doar unde să se caute informații, așa cum făceam eu la proiecte prin anii 1980, dar am făcut referire la studii superioare de lunga durata după care dacă ai obținut o diplomă ar trebui să știi să te descurci in viața mai ales acum cu
condițiile care nu se compara cu cele de dinainte de revoluție.
Noi cei care am făcut la seral nu primim nimic pentru studii, chiar pierdem pentru perioada de concediu de studii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1