Subiect "Cumulare pensie invaliditate cu salariu" Deschis de Marian Titeo la data: 08/09/2024 10:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cumulare pensie invaliditate cu salariu
Scris de: Marian Titeo la data: 08/09/2024 10:17am
Gen: M
Data nasterii: 08.04.1984
Stagiul de cotizare: 8 ANI
Alte date:
Intrebare:
Bună ziua,

În anul 2010 m-am pensionat pe caz de boală și am primit pensie de invaliditate pe gradul 1, nerevizuibil.

în anul 2016, datorită pregătirii profesionale, având studii superioare, m-am angajat și mi s-a suspendat pensia de invaliditate. Conform noii Legi 360/2023 cumularea pensiei de invaliditate gr. I, II, III cu venituri de natură salarială nu mai este incompatibilă.

Întrebarea mea ar fi:

Ce ar trebui să fac eu cu data de 1 septembrie 2024 ? Să fac o cerere de repunere în plată sau se alocă automat pensia de invaliditate? în acest moment eu sunt tot salariat.

Mulțumesc!
Re: Cumulare pensie invaliditate cu salariu
Scris de: GicaH la data: 08/09/2024 12:06pm
Marian Titeo :
Gen: M
Data nasterii: 08.04.1984
Stagiul de cotizare: 8 ANI
Alte date:
Intrebare:
Bună ziua,

În anul 2010 m-am pensionat pe caz de boală și am primit pensie de invaliditate pe gradul 1, nerevizuibil.

în anul 2016, datorită pregătirii profesionale, având studii superioare, m-am angajat și mi s-a suspendat pensia de invaliditate. Conform noii Legi 360/2023 cumularea pensiei de invaliditate gr. I, II, III cu venituri de natură salarială nu mai este incompatibilă.

Întrebarea mea ar fi:

Ce ar trebui să fac eu cu data de 1 septembrie 2024 ? Să fac o cerere de repunere în plată sau se alocă automat pensia de invaliditate? în acest moment eu sunt tot salariat.

Mulțumesc!

Părerea mea este că va trebui sa refaceti dosarul medical și să cereți din nou pensie invaliditate la comisia medicală.
Re: Cumulare pensie invaliditate cu salariu
Scris de: la pensie la data: 08/12/2024 2:26am
In art 62 alin (2) din legea pensiilor se prevede ca "Pentru oricare dintre gradele de invaliditate in functie de diminuarea capacitatii de munca si tipul raportului de munca, capacitatea de munca poate fi considerata pastrata pentru anumite activitati profesionale, in conditiile art 64 din legea pensiilor"
Adica , conform art 64 din legea pensiilor 360/2023, trebuie sa va adresati cu o cerere si dosar medical la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca pentru a se certifica daca aveti capacitate de munca pentru activitatea pe care o prestati.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1