Subiect "MASTER" Deschis de Mihail la data: 08/16/2024 1:53pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
MASTER
Scris de: Mihail la data: 08/16/2024 1:53pm
Gen:bărbat
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:35
Alte date:
Intrebare:

Am făcut facultate de 5 ani, în anii 90. Anii au fost luați în calcul pentru pensie ca perioada asimișlată. După pensionare, am făcut un master de 2 ani, la zi, cu diplomă. Aceasta perioadă intră ca perioada asimilată la recalcularea pensiei conform noii legi ce intră în vigoare la 1 septembrie 2024? Multumesc. Aștept cu interes răspunsul.
Re: MASTER
Scris de: GicaH la data: 08/16/2024 2:58pm
Mihail :
Data nasterii:
Alte date:
Intrebare:

Am făcut facultate de 5 ani, în anii 90. Anii au fost luați în calcul pentru pensie ca perioada asimișlată. După pensionare, am făcut un master de 2 ani, la zi, cu diplomă. Aceasta perioadă intră ca perioada asimilată la recalcularea pensiei conform noii legi ce intră în vigoare la 1 septembrie 2024? Multumesc. Aștept cu interes răspunsul.

Da, dacă în acea perioadă nu ați lucrat și nu vi s-au dat puncte de contributivitate și acel master a fost făcut la zi, nu la frecventa redusă, fara frecvență sau la seral.
Dar posibil să vă de-a că la cei cu scoli profesionale.
Scris de: GicaH la data: 08/16/2024 3:00pm
GicaH :
Mihail :
Data nasterii:
Alte date:
Intrebare:

Da, dacă în acea perioadă nu ați lucrat și nu vi s-au dat puncte de contributivitate și acel master a fost făcut la zi, nu la frecvență redusă, fără frecvență sau la seral.
Dar posibil să vă dea ca la cei cu scoli profesionale.

Tastatura corectează greșit.....
Scris de: Mihail la data: 08/16/2024 3:45pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Facultatea, după cum spuneam a fost de 5 ani, la zi, în anii 90 și a fost luată în considerare la calculul pensiei de vârstă.
Eram deja la pensie când am făcut masterul, la zi.
Nu am mai lucrat după pensinare. Am luat pensie în perioada de master.
Rămâne valabil răspunsul dvs., în snsul că perioada de master de 2 ani, în care am primit și pensie, este considerată perioadă asimilată?
Mulțumesc.
Scris de: Mihail la data: 08/16/2024 3:52pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Facultatea, după cum spuneam a fost de 5 ani, la zi, în anii 90 și a fost luată în considerare la calculul pensiei de vârstă.
Rămâne valabil răspunsul dvs., în snsul că perioada de master de 2 ani, în care am primit și pensie, este considerată perioadă asimilată?
Mulțumesc.
Scris de: Mihail la data: 08/16/2024 4:03pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Mulțumesc.
Scris de: la pensie la data: 08/19/2024 8:21am
Masteratul nu a facut parte din durata normala a studiilor universitare la zi, ci a fost inclus mai tarziu in aceasta durata normala.
Deci va sfatuim sa intrebati la Casa de pensii daca in perioada in care ati facut facultatea se acorda diploma de absolvir fara a urma masteratul.
Opinia noastra este ca in cazul dv perioada masteratului nu face parte din durata normala a studiilor universitare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1