Subiect "CALCULUL POTENȚIAL" Deschis de Constanta la data: 08/18/2024 12:11am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
CALCULUL POTENȚIAL
Scris de: Constanta la data: 08/18/2024 12:11am
Norme:
"Articolul 39
(1) Stagiul potențial se determină ca diferență între stagiul complet de cotizare contributiv prevăzut în anexa nr. 5 la lege și stagiul de cotizare, realizat până la data acordării pensiei de invaliditate."

"Mere" - "Pere" => POTENȚIAL

SAU!
Kilometrii - Metrii => Diferența de realizat!

Din câte am învățat, da' poate că io nu am învățat prea bine, pentru a face un calcul, trebuie să ai aceleași unități de măsură.

Or! Legea pensiilor, cea nouă, ne învață că putem face calcule simple având unități de măsură diferite!

Oare, o fi constituțional?!

Din punctul meu de vedere, este o limitare a calculului stagiului potențial !
Re: CALCULUL POTENȚIAL
Scris de: Constanta la data: 08/18/2024 12:16am
Totodată, din modul acesta anormal de calcul, pot rezulta mari anomalii!

Par egzample:

Stagiu de cotizare contributiv potrivit anexei, 35 de ani.

Stagiu de cotizare realizat, 40 de ani!!!!
Acești 40 de ani pot fi formați și din perioade asimilate sau perioade necontributive.

No! Îi corectă scăderea perelor din mere?!
Scris de: GicaH la data: 08/19/2024 5:22am
Constanta :
Totodată, din modul acesta anormal de calcul, pot rezulta mari anomalii!

Par egzample:

Stagiu de cotizare contributiv potrivit anexei, 35 de ani.

Stagiu de cotizare realizat, 40 de ani!!!!
Acești 40 de ani pot fi formați și din perioade asimilate sau perioade necontributive.

No! Îi corectă scăderea perelor din mere?!

Cu alte cuvinte: "Cum să despici firul în patru"
Scris de: Constanta la data: 08/19/2024 6:59am
GicaH :

...
Cu alte cuvinte: "Cum să despici firul în patru"

Se poate chiar mai mult decât în patru. Potențialul este imens! Mai ales că există bază de date... de unde se pot extrage firele.
Scris de: Constanta la data: 08/19/2024 7:05am
Vezi tu! Pentru a ajunge la o formă aproape de perfecțiune, trebuie să-ți scoată cineva în față toate posibilele probleme pe care tu nu le vezi, nu le poți identifica pentru că nu gândești la fel ca celălalt. Și pentru a putea ajunge la 99,9(9) de perfecțiune, trebuie să fie cineva care să poată să identifice și să și critice!
Scris de: la pensie la data: 08/20/2024 4:54am
Aveti dreptate in sensul ca din o perioada contributiva se scade o perioada necontributiva iar rezultatul este in defavoarea pensionarului. Aceasta prevedere poate fi contestata in justitie.
Opinia noastra este ca vina este a celui care a elaborat legea, care fara sa gandeasca la consecinte a copiat anumite prevederi ale actualei legi a pensiilor modificand peste tot notiunea de stagiu complet de cotizare cu notiunea stagiu complet de cotizare contributiv.
Daca din prevederea la care va referiti se elimina expresia contributiv si se defineste corespunzator in art 3 din noua legea pensiilor calculul devine corect juridic dar tot asa de defavorabil pensionarului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1