Subiect "CE-A FOST, NU MAI EXISTĂ" Deschis de Constanta la data: 08/18/2024 1:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
CE-A FOST, NU MAI EXISTĂ
Scris de: Constanta la data: 08/18/2024 1:37am
În noua lege a pensiilor, dispar perioadele în care asiguratul a beneficiat de pensie de invaliditate!

Acestea, nu mai există! Nu mai sunt definite!

În consecință, potrivit ultimelor înțelegeri a literei și spiritului legii, persoanele care pe perioada pensiei de invaliditate de grad III au avut stagii de cotizare contributive, și dacă au depășit 25 de ani de stagiu contributiv, începând cu intrarea în vigoare a noii legi, pentru ceea ce se depășește 25 de ani de stagiu contributiv, chiar dacă în aceeași perioadă s-a beneficiat de pensie (de invaliditate) trebuie să beneficieze de puncte de stabilitate!

Pentru perioada care nu mai există în lege, înseamnă că nu există chiar dacă la un moment dat a existat!

A fi sau a nu fi!
Și pentru că nu mai există, nici cuantumul pensiei de invaliditate nu va mai putea fi luat în calcul la stabilirea pensiei pentru limită de vârstă.
Re: CE-A FOST, NU MAI EXISTĂ
Scris de: Constanta la data: 08/18/2024 2:03am
Lege:
"Articolul 85
(1) Numărul total de puncte realizat de asigurat se obține din însumarea punctajelor anuale ale acestuia și a numărului de puncte de stabilitate.
(2) Punctajul anual al asiguratului se determină prin împărțirea la 12 a sumei punctajelor lunare realizate într-un an calendaristic.
(3) Pentru stagiul de cotizare contributiv realizat peste 25 de ani contributivi se acordă un număr de puncte de stabilitate astfel:
a) 0,50 puncte pentru fiecare an realizat peste 25 de ani;
b) 0,75 puncte pentru fiecare an realizat peste 30 de ani;
c) un punct pentru fiecare an realizat peste 35 ani.
(4) Stagiile de cotizare contributive prevăzute la alin. (3) sunt cele realizate în sistemul public de pensii.
(5) Numărul de puncte de stabilitate prevăzut la alin. (3) se acordă proporțional și pentru fracțiunile de an.
(6) Prevederile alin. (3)-(5) nu se aplică pentru perioadele în care se cumulează pensia din sistemul public sau, după caz, pensia de serviciu acordată în baza unor legi cu caracter special, cu venituri asigurate conform legii."

Or, "perioada" pensiei de invaliditate, nu apare definită în lege.
Scris de: mihai la data: 08/18/2024 2:38am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua ! Vreau sa imi cer " scuze " ca impreuna cu sotia am cotizat 4+5 ani (pensionari fiind ) cu 25% din salariile noastre la fondul de pensii .Drept pedeapsa nu primim nici un sfant in plus .Sintem instabili in ochii politrucilor .
Scris de: Gheorghiu Adrian la data: 08/18/2024 8:36am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Scuzele dumneavoastra sunt acceptate.
Semneaza: covrigarul.
Va sarut si va astept la vot.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1