Subiect "intrebare pensionare anticipata partial pe legea veche" Deschis de Adyna la data: 08/19/2024 2:16am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
intrebare pensionare anticipata partial pe legea veche
Scris de: Adyna la data: 08/19/2024 2:16am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea situatie:daca s-a depus un dosar pentru anticipata partial in 10 august,dupa sosirea acasa a deciziei,persoana poate refuza decizia prin comunicarea in scris sau o poate accepta.Intrebarile sunt :
1)In situatie in care persoana o accepta dar continua sa lucreze,angajatorul poate vedea in Revisal ca persoana are dosarul depus pentru pensie?
2)Cat timp poate lucra in continuare fara a anunta angajatorul,astfel incat decizia sa ramana valabila?
Multumesc
Re: intrebare pensionare anticipata partial pe legea veche
Scris de: GicaH la data: 08/19/2024 4:20am
Adyna :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea situatie:daca s-a depus un dosar pentru anticipata partial in 10 august,dupa sosirea acasa a deciziei,persoana poate refuza decizia prin comunicarea in scris sau o poate accepta.Intrebarile sunt :
1)In situatie in care persoana o accepta dar continua sa lucreze,angajatorul poate vedea in Revisal ca persoana are dosarul depus pentru pensie?
2)Cat timp poate lucra in continuare fara a anunta angajatorul,astfel incat decizia sa ramana valabila?
Multumesc

Decizia de pensie se poate anula prin cerere in scris in termen de 30 zile la CJP.
Pensia anticipata parțial se consideră suspendata dacă nu se duce dovada încetării activității la CJP, iar acest lucru se poate amâna până la împlinirea condițiilor de pensionare la limită de vârstă, data la care se va trece din oficiu la această, cu recalcularea perioadelor lucrate între timp, neexistând un termen de încetare a activității și punerii în plată.
Scris de: Adyna la data: 08/19/2024 7:00am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspuns.
Dar in situatie in care angajatul isi continua activitatea, angajatorul este informat pe cale legala,ma refer la Revisal,ca exista o decizie de pensionare a acelui angajat?
Scris de: GicaH la data: 08/19/2024 7:58am
Adyna :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspuns.
Dar in situatie in care angajatul isi continua activitatea, angajatorul este informat pe cale legala,ma refer la Revisal,ca exista o decizie de pensionare a acelui angajat?

Poate da fie informat, dar daca nu încetează angajatul activitatea, normal nu are ce sa ii facă până la pensie limita de vârstă, aceasta fiind considerată suspendata și nepusă în plată.
Scris de: la pensie la data: 08/21/2024 2:14am
La dosarul de pensie pe care l-ati depus ati depus si o adeverinta cu datele de identificare ale angajatorului.
Cu ajutorul datelor din aceasta adeverinta, la emiterea deciziei de pensionare, Casa de pensii instiinteaza angajatorul ca vi s-a emis decizia de pensionare si angajatorul are dreptul, conform Codului Muncii, sa declare unilateral incetarea contractului dv de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1