Subiect "am pensie militara dar dupa am lucrat 6 ani in sistem privat" Deschis de Popa Stefan la data: 08/19/2024 9:41am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
am pensie militara dar dupa am lucrat 6 ani in sistem privat
Scris de: Popa Stefan la data: 08/19/2024 9:41am
Gen:Masculin
Data nasterii:29 mai 1957
Stagiul de cotizare: pensie militara limita de varsta
Alte date: am dreptul la pensie civila daca dupa obtinerea deciziei de pensionare in sistem militar am lucrat 6 ani in sectorul privat?
Intrebare: pensie militara limita de varsta
Alte date: am dreptul la pensie civila daca dupa obtinerea deciziei de pensionare la limita de varsta in sistem militar am lucrat 6 ani in sectorul privat? Ce trebuie sa fac, cum tr sa procedez?
Re: am pensie militara dar dupa am lucrat 6 ani in sistem privat
Scris de: Dan la data: 08/19/2024 12:03pm
Popa Stefan :
Gen:Masculin
Data nasterii:29 mai 1957
Stagiul de cotizare: pensie militara limita de varsta
Alte date: am dreptul la pensie civila daca dupa obtinerea deciziei de pensionare in sistem militar am lucrat 6 ani in sectorul privat?
Intrebare: pensie militara limita de varsta
Alte date: am dreptul la pensie civila daca dupa obtinerea deciziei de pensionare la limita de varsta in sistem militar am lucrat 6 ani in sectorul privat? Ce trebuie sa fac, cum tr sa procedez?

Pensie din sistemul public de pensii nu puteti avea pentru 6 ani ( trebuiesc 15 ani minim de cotizatie) pentru a beneficia de o pensie. In schimb,
Conform art. 107 alin (4) din legea pensiilor 263/2010 si a HG 257/2011 pt aprobarea Normelor de aplicare a Legii 263/2010,art. 134 alin(2) si (3), puteti cere recalcularea pensiei militare adaugând cei 6 ani in "civilie. Trebuie depusa cererea si adeverinta stagiului de cotizare in civil, la casa sectoriala militara de care apartineti (M.Ap.N sau M.A.I).
ATENTIE !!! Trebuie sa va grabiti caci mai aveti citeva zile pâna la 01.09.2024 cind Legea 263/2010 va fi abrogata si inlocuita cu Legea 360/2024.
Scris de: la pensie la data: 08/21/2024 8:44am
Raspunsul domnului Dan este gresit.
Prevederile legale la care se refera sunt pentru cei care au fost pensionati in sistemul public de pensii si au lucrat dupa pensionare
Cei care au lucrat in doua sisteme de pensii neintegrate, cum este cazul dv in sistemul militar de pensii si in sistemul public de pensii, au dreptul la doua pensii diferite cate una in fiecare sistem de pensii, calculate conform legislatiei din sistemul respectiv.
Vechimea lucrata in cele doua sisteme de pensii este recunoscuta reciproc in vederea indeplinirii conditiilor de stagiu de cotizare (vechime) conform art . 192 alin (1) din actuala lege a pensiilor 263/2010 si art 162 alin (1) din noua lege a pensiilor 360/2023.
In cazul dv in sistemul public de pensii aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta la varsta de 65 ani daca aveti stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Deoarece conditia de varsta o indepliniti aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in sistemul public de pensii daca faceti dovada ca aveti o vechime de minim 9 ani in sistemul militar de pensii.
Cuantumul pensiei pentru limita de varsta din sectorul public va fi calculata numai pentru stagiul de cotizare lucrat in sistemul public de pensii adica 6 ani.
Puteti depune dosarul de pensie pentru limita de varsta in sistemul public de pensii si dupa data de 01 septembrie 2024 conform noii legi a pensiilor 360/2023.
Scris de: Popa Stefan la data: 08/21/2024 2:08pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc ,,la pensie,, pentru raspunsul competent!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1