Gen:M
Data nasterii:1961
Stagiul de cotizare:21 ani si 8 luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am primit Decizia de pensie recalculata.Am un numar de puncte de 18,11981 si inmultiti cu valoarea punctului de referinta de 81 a reiesit o pensie de 1468 lei.Inainte de recalculare aveam o pensie de 1484 lei.Ramane in plata ,cuantumul pensiei mai avantajos adica cea de 1484.Intrebarea mea vine in legatura cu indexarea pensiilor de la 1 ianuarie 2025.Pensiile ar trebui indexate cu valoarea inflatiei din anul 2023,adica cu 10,4 %.In cazul meu pentru ca la recalculare a iesit o pensie cu 16 lei mai putin si s-a mentinut in plata cea mai avantajoasa,pensia mea va mai fi indexata cu acel indice de 10,4? Va intreb acest lucru pentru ca am citit ca cei care la recalculare au o pensie mai mica decat cea in plata,ei vor vedea majorarea doar pe hârtie, până când vor recupera, de la suma recalculată, mică, la suma pe care o au în plată.Daca am aceasta mica diferenta intre pensii de 16 lei,voi beneficia si eu de aceasta indexare de 10,4 % si in ce cuantum.Va multumesc anticipat.