Subiect "Recalculare pensie" Deschis de Maria Privante la data: 08/21/2024 8:26am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Recalculare pensie
Scris de: Maria Privante la data: 08/21/2024 8:26am
Gen:
Data nasterii:10 sept 1963
Stagiul de cotizare:37 ani si 10 luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
Am Decizie pensie anticipata partial din 2021 dar nu este in plata. Inca lucrez, intrebarea mea este: cum se va recalcula pensia mea daca nu este in plata
Se va lua in calcul si perioada din 2021 pana la 1 sept 2024 inclusiv cu puncte de stabilitate sau se recalculeaza totul pana la data emiterii Deciziei din 2021? Am inteles ca diminuarea se va pastra. Multumesc
Re: Recalculare pensie
Scris de: Maria Privante la data: 08/22/2024 10:22am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:chiar nu cunoaste nimeni raspunsul?
Scris de: la pensie la data: 08/23/2024 9:06am
Se va recalcula pensia cu punctele si stagiul de cotizare contributiv din decizia din anul 2021 chiar daca nu a fost pusa in plata pensia.
Perioada lucrata dupa 2021 va fi luata in calcul din oficiu la trecerea la pensie pentru limita de varsta care conform legislatiei actuale se face la varsta de 62 ani si 6 luni.
Conform prevederilor noii legi a pensiilor aveti dreptul sa cereti pensie pentru limita de varsta conform art 56 din legea 360/2023 la data intrarii in vigoare a acestei legi adica 01 (02) septembrie 2024.
Ne pare rau pentru raspunsul intarziat insa respectul pe care il avem pentru toti dam raspunsuri in ordinea in care au fost postate intrebarile.
Scris de: Maria Privante la data: 08/24/2024 8:17am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Va foarte multumesc!
Scris de: Maria Privante la data: 09/15/2024 7:57am
Maria Privante :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Va foarte multumesc!

As mai avea o intrebare: daca pensia anticipata partiala care nu este in plata deci este suspendata s a recalculat, de ce nu am primit prin posta Noua Decizie de recalculare?
Va multumesc pentru raspuns!
Scris de: la pensie la data: 09/18/2024 2:50am
Regretam ca nu putem sa va raspunde la aceasta intrebare.
Casa de pensii nu a trimis inca decizii de recalculare la mii de pensionari fara sa motiveze intarzierea.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1