Subiect "ÎN INSTANȚĂ au ba?" Deschis de Constanta la data: 08/21/2024 9:15am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
ÎN INSTANȚĂ au ba?
Scris de: Constanta la data: 08/21/2024 9:15am
Decizie de recalculare la a doua pensie invaliditate

9 ani și 7 luni - sunt trecuți ca perioade asimilate necontributive pe decizia de recalculare

2 ani și 2 luni - perioadă necontributivă, care reprezintă concediu de maternitate+ concediu îngrijire copil până la doi ani (perioadă asimilată prin prima decizie de pensionare în baza legii 19/2000)

6 luni - incapacitate temporară boală obișnuită, după 1 ianuarie 2006, s-a contribuit la salariul minim pe economie ( perioadă asimilată prin prima decizie de pensionare în baza legii 19/2000), perioadă care nu este inclusă în stagiul contributiv!!!

6 ani 10 luni - diferența, BĂNUIESC că reprezintă perioadă în care s-a beneficiat și de prima pensie de invaliditate grad III

DAR! DIFERENȚA, nu iese din calcul.

6 ani 3 luni - perioada în care s-a cumulat pensia cu salariul

4 luni - perioada cât a fost suspendată pensia de invaliditate prin decizia de suspendare, pensie care a încetat prin decizie după 4 luni ( suspendat 1 septembrie, încetat 1 ianuarie) decizii emise în baza legii 263/2010. Decizia de suspendare s-a emis în urma revizuirii întrucât când am primit decizia de încetare scria că încetează pensia pentru limită de vârstă

9 luni - perioadă în care s-a beneficiat doar de prima pensie de invaliditate, fără a contribui în baza unui contract de muncă.

Oricum încerc să-i dau de cap, nu reușesc!

Care este perioada contributivă?

Menționez că sumele încasate drept pensie de invaliditate aferente primei decizii de pensionare pe caz de invaliditate, s-au luat în considerare la calculul punctajului lunar când s-a calculat a doua pensie de invaliditate, inclusiv perioada celor 4 luni de suspendare în care nu s-a beneficiat de sumele aferente pensiei de invaliditate.

Totodată, verificând la ANAF, prin declarația 112, Casa de pensii nu a declarat veniturile realizate din pensii cuvenite și încasate, de la data deschiderii dreptului celei de- a doua pensii de invaliditate, timp de 3 luni (noiembrie , decembrie, ianuarie), declararea veniturilor apărând începând cu luna următoare plății din ianuarie a drepturilor plătite cumulat. ( Îmi pun întrebarea... în contul cui s-au declarat veniturile????? )

Deasemenea, întrucât s-a solicitat recalcularea celei de-a doua pensii de invaliditate deoarece s-au depus declarații rectificative, această recalculare cerută de aproape un an de zile, înainte de apariția noii legi, nu s-a efectuat.

Primindu-se doar o adresă prin care se clasează cererea la care se menționează un cu totul alt număr decât numărul sub care s-a depus, raspunzandu-se doar la faptul că fusese anexată o adeverință privind faptul că s-a locuit 30 de ani în zone poluate, că dreptul de pensie pentru limită de vârstă este la data "X".

Nu s-a făcut nici o referire la faptul că cererea s-a depus pentru recalculare ca urmare a unor stagii de cotizare realizate anterior deciziei 2 de pensionare pentru care s-au depus declarații rectificative.

Sunt 7 luni de stagiu de cotizare contributiv neluate în considerare.

În afara celor 7 luni neluate în considerare care ar aduce în plus 19 lei pe lună, punctajul nu deranjează. Este OK!

Dar, stagiile nu sunt OK!

Soluția?
Re: ÎN INSTANȚĂ au ba?
Scris de: GicaH la data: 08/21/2024 9:34am
Constanta :
Decizie de recalculare la a doua pensie invaliditate

9 ani și 7 luni - sunt trecuți ca perioade asimilate necontributive pe decizia de recalculare

2 ani și 2 luni - perioadă necontributivă, care reprezintă concediu de maternitate+ concediu îngrijire copil până la doi ani (perioadă asimilată prin prima decizie de pensionare în baza legii 19/2000)

6 luni - incapacitate temporară boală obișnuită, după 1 ianuarie 2006, s-a contribuit la salariul minim pe economie ( perioadă asimilată prin prima decizie de pensionare în baza legii 19/2000), perioadă care nu este inclusă în stagiul contributiv!!!

6 ani 10 luni - diferența, BĂNUIESC că reprezintă perioadă în care s-a beneficiat și de prima pensie de invaliditate grad III

DAR! DIFERENȚA, nu iese din calcul.

6 ani 3 luni - perioada în care s-a cumulat pensia cu salariul

4 luni - perioada cât a fost suspendată pensia de invaliditate prin decizia de suspendare, pensie care a încetat prin decizie după 4 luni ( suspendat 1 septembrie, încetat 1 ianuarie) decizii emise în baza legii 263/2010. Decizia de suspendare s-a emis în urma revizuirii întrucât când am primit decizia de încetare scria că încetează pensia pentru limită de vârstă

9 luni - perioadă în care s-a beneficiat doar de prima pensie de invaliditate, fără a contribui în baza unui contract de muncă.

Oricum încerc să-i dau de cap, nu reușesc!

Care este perioada contributivă?

Menționez că sumele încasate drept pensie de invaliditate aferente primei decizii de pensionare pe caz de invaliditate, s-au luat în considerare la calculul punctajului lunar când s-a calculat a doua pensie de invaliditate, inclusiv perioada celor 4 luni de suspendare în care nu s-a beneficiat de sumele aferente pensiei de invaliditate.

Totodată, verificând la ANAF, prin declarația 112, Casa de pensii nu a declarat veniturile realizate din pensii cuvenite și încasate, de la data deschiderii dreptului celei de- a doua pensii de invaliditate, timp de 3 luni (noiembrie , decembrie, ianuarie), declararea veniturilor apărând începând cu luna următoare plății din ianuarie a drepturilor plătite cumulat. ( Îmi pun întrebarea... în contul cui s-au declarat veniturile????? )

Deasemenea, întrucât s-a solicitat recalcularea celei de-a doua pensii de invaliditate deoarece s-au depus declarații rectificative, această recalculare cerută de aproape un an de zile, înainte de apariția noii legi, nu s-a efectuat.

Primindu-se doar o adresă prin care se clasează cererea la care se menționează un cu totul alt număr decât numărul sub care s-a depus, raspunzandu-se doar la faptul că fusese anexată o adeverință privind faptul că s-a locuit 30 de ani în zone poluate, că dreptul de pensie pentru limită de vârstă este la data "X".

Nu s-a făcut nici o referire la faptul că cererea s-a depus pentru recalculare ca urmare a unor stagii de cotizare realizate anterior deciziei 2 de pensionare pentru care s-au depus declarații rectificative.

Sunt 7 luni de stagiu de cotizare contributiv neluate în considerare.

În afara celor 7 luni neluate în considerare care ar aduce în plus 19 lei pe lună, punctajul nu deranjează. Este OK!

Dar, stagiile nu sunt OK!

Soluția?

Dați atâtea date încât v-ați încurcat în ele...Cel mai simplu studiați deciziile de pensionare și carnetul de munca.
Din ce ați scris se deduc doar perioade asimilate, necontributive, suprapuse, nu cred că poate cineva ghici ce scrie in decizii sau carnetul de muncă.
Scris de: Constanta la data: 08/21/2024 9:59am
Eu am scris foarte CLAR! Nu mă interesează alte date din carnetul de muncă ori declarațiile 112 depuse de angajator.

Problema este doar în cazul a ceea ce stabilește CASA, drept perioade asimilate necontributive.
Eu, oricum am calculat și răscalculat. Nu se pupă socotelile. Iar ceea ce am scris este mult mai clar și explicit decât în orice altceva!

De ce? Pentru că perioada contributivă este suprapusă cu mai multe contracte de muncă, și apar dublări la numărul de zile contributive și asimilat contributive și pensionar-contributive!!!!!
Până să le înțeleg de ce au făcut calcul așa mi-ai trebuit doi ani de zile, bine...nu zi de zi,...ci când mai aveam chef de calcule.

Dacă CHIAR AI RĂBDARE SĂ CITEȘTI, cu siguranță nu vei putea să-i dai de cap.

No, întrebarea e dacă se merită un proces, sau nu!

Scurt și cuprinzător!

Înainte de 01.04.2001, stagiu de cotizare potrivit cărții de muncă 14 ani 5 luni.
Începând cu 01.04.2001, potrivit datelor de pe siteul CNPP

- înainte de depunere declarații rectificative

18A. 3L. 18Z.
din care - 15A. 6L. 17Z. - condiții normale
- 2A. 8L. 24Z. - prestații

- după depunere declarații rectificative

18A 10L 18L
din care - 16A. 1L. 18Z - condiții normale
- 2A. 9L. - prestații
Scris de: Constanta la data: 08/21/2024 10:12am
Iar cei 2 ani și 9 luni cum apar pe ceneoepe, sunt de fapt 2 ani și 2 luni maternitate și îngrijire copil 2 ani , și 6 luni medical boală obișnuită contributivă.

Eu, cunosc legislația aferentă. Problema este de la SOFT! Iar problema asta este posibil să o aibă FOARTE MULȚI pensionari și viitori, care nu stau să descifreze perioadele astea și nici nu dețin BAZA LEGALĂ a contribuțiilor lor!!!
Scris de: GicaH la data: 08/21/2024 10:20am
Constanta :
Iar cei 2 ani și 9 luni cum apar pe ceneoepe, sunt de fapt 2 ani și 2 luni maternitate și îngrijire copil 2 ani , și 6 luni medical boală obișnuită contributivă.

Eu, cunosc legislația aferentă. Problema este de la SOFT! Iar problema asta este posibil să o aibă FOARTE MULȚI pensionari și viitori, care nu stau să descifreze perioadele astea și nici nu dețin BAZA LEGALĂ a contribuțiilor lor!!!

Având în vedere că ziceți că cunoașteți legislația, postând ce postați faceți pe alții să piardă timpul citind ceva fara cap și coada dar și cu goluri.
Mă rog, aveți timp liber, eu când eram la școală, la facultate și aveam ceva de rezolvat stam zi și noapte până rezolvam, dar nu spuneam altora.
Scris de: Constanta la data: 08/21/2024 10:52am
Ha! Ha!
N-ai răspuns pentru că nu ai răbdare să citești Și, apoi să legi logic problemele!

Nu este neapărat vorba de TIMP! Ci răbdare și chef și dorința de a despica firu-n 4!
Scris de: Apostolul Petru la data: 08/21/2024 11:12am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
...probabil, zic, probabil subinginer categoria marelui si minunatului cozma...da, da, da...ala zis miron, spaima lu' petrica roman!
In alta ordine de idei: pensiile speciale nu pot fi modificate "pentru ca sunt un drept castigat" . Asa spune Curtea Constitutionala. Dar pensiile obisnuite pot fi modificate retroactiv intr-un mod foarte subtil: prin ne-indexarea in fiecare an de acum inainte.
Asadar iaca pozna...majorarea pensiilor e o uriasa bulibaseala buzoiana!
Sa fiti bine!
Scris de: GicaH la data: 08/21/2024 11:21am
Apostolul Petru :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
...probabil, zic, probabil subinginer categoria marelui si minunatului cozma...da, da, da...ala zis miron, spaima lu' petrica roman!
In alta ordine de idei: pensiile speciale nu pot fi modificate "pentru ca sunt un drept castigat" . Asa spune Curtea Constitutionala. Dar pensiile obisnuite pot fi modificate retroactiv intr-un mod foarte subtil: prin ne-indexarea in fiecare an de acum inainte.
Sa fiti bine!

Pe ci faci tu subinginer, afla va am fost inginer 25 ani după prima luna de la terminarea facultății in anii 1980.
Crezi că eu m-am rugat vreodată la Sf.Petru pentru a trece de vreun examen.
Am lucrat inginer sudor in construcții nave și construcții de poduri , nu comentez aiurea că tine.
Scris de: Sogorul Batran la data: 08/21/2024 1:43pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Biata flota romaneasca
Aia a lui Base
Cum naiba sa dai puncte corecte(de stabilitate)de sudura in argon cand tastatura este defecta? ori graba, ori tastatura
De poduri ce sa mai discutam? bietele de ele
Bine ca sunt la pensie cetatenii (i)responsabili.
Vorba ceea: adie, asa, un vant ce aduce miros de covrigi de Buzau.
Scris de: Constanta la data: 08/21/2024 2:02pm
"după depunere declarații rectificative

18A 10L 18L
din care - 16A. 1L. 18Z - condiții normale
- 2A. 9L. - prestații"

Corect, ar fi fost să fie 2A. 8L. Prestații din asigurări sociale,din care 6L contributive.

În schimb, la calculul celor de la cenepepeeee, iese o lună în plus de prestații!
De ce?
Ghici!
În perioada 15-31 ale primei luni din cele 6 de boală și perioada de 1-15 ale ultimei luni înainte de demisie la cerere, care au făcut parte din cele 6 luni de cm boală, erau în evidență două contracte de muncă. Unul cu 8h altu' cu 2h.
Or, cum mama mă-sii calculează ei dublul zilelor de concediu medical ca perioadă asimilată necontributivă, scăzând în același timp luna asta din perioada stagiului normal de cotizare!!!!!

E eroare de Soft!

Eu, am avut o singură perioadă mare și lată de concediu medical de boală, și o singură perioadă, la fel de mare și de lată, de concediu de maternitate+CIC doi ani.

În rest, nici o zi lipsă de la muncă. Doar demisii, când nu mai puteam și nu stăteam să-mi iau medical. Ori era muncă brută ori pauză.

Am dat exemplul ăsta, pentru că sunt erori diverse.
Scris de: GicaH la data: 08/21/2024 2:24pm
Sogorul Batran :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Biata flota romaneasca
Aia a lui Base
Cum naiba sa dai puncte corecte(de stabilitate)de sudura in argon cand tastatura este defecta? ori graba, ori tastatura
De poduri ce sa mai discutam? bietele de ele
Bine ca sunt la pensie cetatenii (i)responsabili.
Vorba ceea: adie, asa, un vant ce aduce miros de covrigi de Buzau.

Ești un IRESPONSABIL domnule Apostol Petru și cred că lui Dumnezeu îi este rușine de modul cum te exprimi.
Scris de: Sfantul Petru la data: 08/21/2024 2:28pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Sfantul Petru fiind?
aaa...pardon, in anii 80, nu se facea stand-up!
Mi-a soptit Mos Nicolae ca cei care au pielea de pe maini arsa de sudura vor primi, in plus, puncte.
Despre ce puncte vorbim?
Vei afla in urmatoarea corespondenta sau lege sau ciclu electoral. Sau nu.
Scris de: Gheorghiu Adrian la data: 08/21/2024 2:59pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Dacă pensiile nu vor scădea, după cum afirmă guvernul, sus și tare, de ce mai este nevoie de contestații? Într-un timp finit, inaccesibil multor pensionari care sunt prin azile. Sau, pe asta se contează?
Cum poti regulile in timpul jocului?
Scris de: Sefu Tastaturilor la data: 08/21/2024 3:15pm
GicaH :
Apostolul Petru :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Sa fiti bine!

Pe ci faci tu subinginer, afla va am fost inginer 25 ani după prima luna de la terminarea facultății in anii 1980.
Crezi că eu m-am rugat vreodată la Sf.Petru pentru a trece de vreun examen.
Am lucrat inginer sudor in construcții nave și construcții de poduri , nu comentez aiurea că tine.

----------------
Aoeluuu
Taste sarite
Daca ai sudat si facut poduri dupa cum scrii...ai'di' capu' nostru.
Slava Cerului ca esti la pensie!
Pace!
Toate greselile, inclusiv cele de proiectare si de executie, Ierta-te sa-ti fie!
Amin!
Scris de: Ion la data: 08/22/2024 2:25am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Stimați pensionari nu duceți acest site in derizoriu!
Vă înțeleg frustrările , supărările .
Și eu sunt nemulțumit.
Nu așa ne rezolvam problemele!
Scris de: Constanta la data: 08/22/2024 2:39am
Ion :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Stimați pensionari nu duceți acest site in derizoriu!
Vă înțeleg frustrările , supărările .
Și eu sunt nemulțumit.
Nu așa ne rezolvam problemele!

Pey, mey Jhoanne, ce să zic... Lumea e mult prea divizată pentru a găsi o rezolvare comună!
Divizarea, fiind îndelung administrată de către cei care ar trebui să armonizeze și să unifice societatea.

Io, dacă mai scriu diverse pe aici așa cum am făcut în ultimul rând, o fac pentru a deschide câte o mică portiță, atât cât mă pricep, celor care nici măcar nu le trece prin minte să observe anumite chestiuni care nu sunt tocmai în regulă.

Pentru situația proprie, mi-am dat seama că legea nu este perfectă, softul nu redă perfect legea, oamenii, în general, nu sunt perfecți în primul rând pentru că se raportează doar la propria persoană.
Scris de: Ion la data: 08/22/2024 2:51am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Atacurile la persoană nu au legătură cu normalitatea!
Nu fac referire la mata!
Scris de: Constanta la data: 08/22/2024 4:55am
Ion :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Atacurile la persoană nu au legătură cu normalitatea!
Nu fac referire la mata!

Nici prin gând nu mi-a trecut că te-ai fi referit astfel!

Așa-i, da' poate că omu' nu e pentru moment într-un moment de normalitate. Da', dacă e cu intenție....îi cu totul altă poveste! Și, io zic că întotdeauna așa ceva are un revers. Mai devreme, mai târziu....

Iar în ziua de azi, sunt atât de "la ordinea zilei", și chiar face parte din "normalitatea vremurilor" , care sunt atât de anormale!!!
Scris de: Ion la data: 08/22/2024 6:47am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Din nefericire aproape toți contribuim că aceste vremuri să fie anormale .
Scris de: Constanta la data: 08/22/2024 7:45am
Cam așa-i.

Trăim vremuri tulburi!
Scris de: la pensie la data: 08/25/2024 8:36am
Pentru doamna Constanta
Regretam ca nu putem sa dam un asemenea sfat neavand documentele necesare unei analize amanuntite.
Singurul sfat pe care il putem da este sa se adreseze unul avocat specializat in asemenea spete.

Pentru domnul IOn
Multumim pentru apelul facut
Scopul acestui site este de a da un ajutor celor care nu cunosc prevederile legislatiei pensiilor si ne delimitam de postarile persoanelor care se abat de la acest scop.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1