Subiect "Calcul puncte de stabilitate" Deschis de Stere D la data: 08/21/2024 11:58pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul puncte de stabilitate
Scris de: Stere D la data: 08/21/2024 11:58pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am primit decizia de recalculare pensie
Perioada de somaj tehnic se gaseste in stagiu contributiv dar la calculul punctelor de stabilitate se scade. Este corect ? In legea 40/2011 cu privire la somajul tehnic se spune ca angajatorul va plati toate darile catre stat ; contributia de sanatate , somaj , pensie , etc
Re: Calcul puncte de stabilitate
Scris de: GicaH la data: 08/22/2024 1:03am
Stere D :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am primit decizia de recalculare pensie
Perioada de somaj tehnic se gaseste in stagiu contributiv dar la calculul punctelor de stabilitate se scade. Este corect ? In legea 40/2011 cu privire la somajul tehnic se spune ca angajatorul va plati toate darile catre stat ; contributia de sanatate , somaj , pensie , etc

De unde știți că este șomajul tehnic și nu șomajul propriu zis?
Șomajul tehnic nu este evidențiat nicăieri în carnetul de munca sau in deciziile de pensionare.
Poate chiar este o eroare de soft repetată. Faceți sesizare la CJP pentru remedierea problemei.
Scris de: Marius la data: 08/22/2024 1:15am
GicaH :

Șomajul tehnic nu este evidențiat nicăieri în carnetul de munca sau in deciziile de pensionare.

EU am fost in somaj tehnic in 2009 si apare in cartea de munca perioada. Chiar spune ca se suspenda CIM. E o referinta la OUG 28/2009.
Scris de: GicaH la data: 08/22/2024 6:25am
Marius :
GicaH :

EU am fost in somaj tehnic in 2009 si apare in cartea de munca perioada. Chiar spune ca se suspenda CIM. E o referinta la OUG 28/2009.

Angajatorul dumneavoastră a fost foarte chichiricios, cum a făcut și al meu in 1988 când am terminat facultatea și m-am transferat mi-a scris că am beneficiat de 93 zile de concediu de studii în 5 ani , iar la pensionare în 2019 am pierdut ultimele 4luni de la acea firmă.
Scris de: la pensie la data: 08/25/2024 9:50am
Depinde de perioada in care a fost luat somajul tehnic si legislatia in vigoare din acea perioada.
Asa cum mentioneaza domnul Marius pe perioada somajului tehnic acordat conform OUG 28/2009 nu s-a platit contributie de asigurare sociala deci este perioada necontributiva.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1