Subiect "cand pot beneficia de pensie anticipata partial" Deschis de GHERASE ION la data: 09/01/2009 8:31am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cand pot beneficia de pensie anticipata partial
Scris de: GHERASE ION la data: 09/01/2009 8:31am
Gen:masculin
Data nasterii:13.03.1950
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:somer
Intrebare:cand beneficiez de pensie anticipata partialdaca sunt somer pana la data de 01.03.2010 si cine trebuie sa faca dosarul cei de la somaj?
Re: cand pot beneficia de pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 09/02/2009 9:01am
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 13 martie 2015 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Puteati cere pensie anticipata partiala din 13 martie 2010 la varsta de 55 ani indeplinind si conditia ca stagiul de cotizare sa fie mai mare de 35 ani la data pensionarii anticipate partiale.
Pensia anticipata partiala se diminuiaza cu un procent ce depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani cu care stagiul de cotizare depaseste stagiul complet de cotizare la data pensionarii.
Obligatia institutiei care va plateste indemnizatia de somaj este pe perioada cat primiti aceasta indemnizatie. Pentru a vedea daca aceasta institutie accepta sa va intocmeasca dosarul de pensionare trebuie sa va adresati direct acesteia si poate reusiti sa-I convingeti.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1