Subiect "puncte pensie" Deschis de Liviu la data: 08/23/2024 2:45am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
puncte pensie
Scris de: Liviu la data: 08/23/2024 2:45am
Gen:masculin
Data nasterii: 03.1963
Stagiul de cotizare: 41 ani 6 luni, din care 2 ani necontributiv.
Alte date: Stagiu cotizare contributiv, efectiv lucrat, 39 ani si 6 luni, in coditii speciale. La acesta se adauga sporul pentru conditii speciale si punctajul suplimentar aferent.
Intrebare: Pensionat ca urmare a unei hotarari judecatoresti definitive in august 2023. Inca nu am primit decizia de recalculare. Punctele din decizia de pensie emisa pe legea 263, pot sa scada la recalculare conform legii 360, s-au raman aceleasi? Pentru perioada muncita peste 25 de ani, pana la 39 ani si 6 luni, se primesc puncte de stabilitate. Intreb aceasta deoarece d-na ministru a spus ca pentru perioada lucrata in conditii speciale se acorda doar un singur beneficiu, in cazul meu, punctaj suplimentar, nu si puncte de stabilitate. Multumesc!
Re: puncte pensie
Scris de: GicaH la data: 08/23/2024 4:56am
Liviu :
Gen:masculin
Data nasterii: 03.1963
Stagiul de cotizare: 41 ani 6 luni, din care 2 ani necontributiv.
Alte date: Stagiu cotizare contributiv, efectiv lucrat, 39 ani si 6 luni, in coditii speciale. La acesta se adauga sporul pentru conditii speciale si punctajul suplimentar aferent.
Intrebare: Pensionat ca urmare a unei hotarari judecatoresti definitive in august 2023. Inca nu am primit decizia de recalculare. Punctele din decizia de pensie emisa pe legea 263, pot sa scada la recalculare conform legii 360, s-au raman aceleasi? Pentru perioada muncita peste 25 de ani, pana la 39 ani si 6 luni, se primesc puncte de stabilitate. Intreb aceasta deoarece d-na ministru a spus ca pentru perioada lucrata in conditii speciale se acorda doar un singur beneficiu, in cazul meu, punctaj suplimentar, nu si puncte de stabilitate. Multumesc!

Ați înțeles greșit , dacă în cei 39 ani aveți și o parte lucrată în grupe) condiții de muncă, primiti puncte de stabilitate. Doar pentru stagiul suplimentar u se primesc puncte de stabilitate, ca și pentru perioadele asimilate și șomaj până în 01.04.2001.
Punctele avute până la 31.08.2024, conform legii 360 rămân intacte, doar din greșeli/erori ale funcționarilor de la CJP se pot întâmpla asemenea lucruri.
Scris de: Liviu la data: 08/23/2024 8:14am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc! Asa am inteles si eu citind legea, dar din atatea comentarii de la televizor am inceput sa am indoieli. Astept decizia de recalculare si sper sa fie corecta,conform legii.
Scris de: la pensie la data: 08/27/2024 8:02am
Raspunsul domnului Gica este corect (cu rectificarea ca se pastreaza punctajul calculat conform actualei legi 263/2010)
Primiti puncte de stabilitate pentru stagiul de cotizare contributiv ce depaseste 25 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1