Subiect "Neclaritate" Deschis de TUCA GABRIEL la data: 08/27/2024 7:52am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Neclaritate
Scris de: TUCA GABRIEL la data: 08/27/2024 7:52am
Gen:M
Data nasterii:11 Sept 1962
Stagiul de cotizare:39 ani 3 luni 9 zile
Alte date:Stagiul Militar 1981 / 1982 - 1 an 7 luni 10 zile
Intrebare:
In Decizie de Pensionare din Aprilie 2024 la Anexa se specifica (pozitia 4) - Total Stagiu asimilat art 49 legea 263 ca perioada 1 an 7 luni 10 zile.
In noua Decizie de recalculare pentru 1 Sep, aceasta informatoie de Stagiu Asimilat necontributiv nu mai se regaseste.
Este corect? Este o eroare?
Ma pot incadra la Pensie Limita de Varsta?
Va multumesc!
Re: Neclaritate
Scris de: GicaH la data: 08/27/2024 3:15pm
TUCA GABRIEL :
Data nasterii:11 Sept 1962
Stagiul de cotizare:39 ani 3 luni 9 zile
Alte date:Stagiul Militar 1981 / 1982 - 1 an 7 luni 10 zile
Intrebare:
In Decizie de Pensionare din Aprilie 2024 la Anexa se specifica (pozitia 4) - Total Stagiu asimilat art 49 legea 263 ca perioada 1 an 7 luni 10 zile.
In noua Decizie de recalculare pentru 1 Sep, aceasta informatoie de Stagiu Asimilat necontributiv nu mai se regaseste.
Este corect? Este o eroare?
Ma pot incadra la Pensie Limita de Varsta?
Va multumesc!

Da, chiar este o eroare care poate fi ori and o serbată de cei de la CJP și să vă reducă pensia cu recuperare debite.
Da, după 1 septembrie puteți depune cererea de pensionare la limită de vârstă conform art.56 din legea 360/2023, daca aveți stagiul complet de cotizare contributiv de minim 35 ani și minim 40 ani total stagiu de cotizare, restul pot fi și stagii asimilate precum stagiul militar.
Scris de: TUCA GABRIEL la data: 08/27/2024 4:24pm
Data nasterii:11.09.1962
Stagiul de cotizare:
Contributiv - conf Decizie - 39 ani 3 luni 9 zile
Contibutiv in recalculare : 2 luni
Alte date:Stagiul militar 1 an 7 luni 10 zile
Intrebare:
Stagiu Contributiv : 39 ani 3 luni 9 zile = Stagiu Contributiv
Stagiu Contributiv omis de CNPP : 2 luni (Aprilie si Mai 2024) - s a facut solicitare Recalculare
Stagiu asimilat necontributiv- stagiul militar - omis de CNPP - 1 an 7 luni 10 zile - s a facut solicitare de verificare Decizie
Confor legii 360 / 2023 = stagiu de cotizare - perioada de timp constituită din stagiul de cotizare contributiv, precum și perioadele asimilate și perioadele necontributive recunoscute ca stagii de cotizare, conform legii;
Avand in vedere ca: Stagiul militar reprezinta perioada asimilata necontributiva
Intebare :
Varsta :62 ani
Stagiu Cotizare : 41 ani 10 zile - format din:
perioada Contributiva 39 ani 5 luni 9 zile + perioada asimilata 1 an 7 luni 10 zile - stagiu militar
Pot solicita Pensie Limita de Varsta conform legii 360 / 2023?
Multumesc!
Scris de: GicaH la data: 08/28/2024 4:55am
TUCA GABRIEL :
Data nasterii:11.09.1962
Stagiul de cotizare:
Contributiv - conf Decizie - 39 ani 3 luni 9 zile
Contibutiv in recalculare : 2 luni
Alte date:Stagiul militar 1 an 7 luni 10 zile
Intrebare:
Stagiu Contributiv : 39 ani 3 luni 9 zile = Stagiu Contributiv
Stagiu Contributiv omis de CNPP : 2 luni (Aprilie si Mai 2024) - s a facut solicitare Recalculare
Stagiu asimilat necontributiv- stagiul militar - omis de CNPP - 1 an 7 luni 10 zile - s a facut solicitare de verificare Decizie
Confor legii 360 / 2023 = stagiu de cotizare - perioada de timp constituită din stagiul de cotizare contributiv, precum și perioadele asimilate și perioadele necontributive recunoscute ca stagii de cotizare, conform legii;
Avand in vedere ca: Stagiul militar reprezinta perioada asimilata necontributiva
Intebare :
Varsta :62 ani
Stagiu Cotizare : 41 ani 10 zile - format din:
perioada Contributiva 39 ani 5 luni 9 zile + perioada asimilata 1 an 7 luni 10 zile - stagiu militar
Pot solicita Pensie Limita de Varsta conform legii 360 / 2023?
Multumesc!

Da, sigur, v-am răspuns mai înainte.
Scris de: Amelia la data: 08/29/2024 2:09am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Dl. Gică
Am aceeași situație atât cu stagiul asimilat neinscris in noua decizie, cat și cu condițiile de încadrare în prevederile art. 56.
Ce mă îndrumați să fac? Sa merg la Casa de Pensii cu cerere de trecere de la pensia anticipata parțială la pensia pentru limită de vârsta?
Mulțumesc!
Scris de: luciana la data: 09/02/2024 1:58am
Mai mult ca sigur in decizia dvs, nu s-au luat in calcul salariile din aceste doua luni
Pentru lunile martie si aprilie ar trebui sa faceti o cerere de recalculare cu veniturile realizate in aceste luni.Daca lucrari in continuare, vor fi introduse in prima recalculare ceruta de dvs.
Casa de pensii ia in calcul, la data cererii dvs., datele preluate din REVISAL care sunt cu doua luni in urma.
Cred ca majoritatea romanilor au lipsa aceste doua luni, daca ulterior pensionarii nu au cerut o recalculalre a veniturior "nevalorificate"...
Scris de: la pensie la data: 09/04/2024 1:40pm
In datele prezentate nu precizati tipul pensiei de care beneficiati in prezent.
Din mesajele anterioare am dedus ca dv beneficiati de pensie anticipata prtiala diminuata la calculul careia nu a fost luat in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru perioada stagiului militar.
Deci cum recalcularea s-a facut pentru pensie anticipata partiala la care nu a fost luat in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru perioada stagiului militar aceasta perioada nu este evidentiata in decizia de recalculare.
Conform noii legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie :
- Pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei standard de pensionare la varsta de 65 ani adica in data de 11 septembrie 2027. Pentru aceasta pensie trebuie sa aveti realizat stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani, conditie pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta conform art 56 din legea pensiilor 360/2023, dupa intrarea in vigoare a acestei legi adica imediat . Pentru aceasta pensie trebuie sa aveti realizat stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani depasit cu 5 ani.La stagiul de cotizare cu care este depasit stagiul complet de cotizare contributiv se ia in calcul si stagiul de cotizare asimilat pentru perioada stagiului militar.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1