Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am iesit la pensie anticipata partiala anul trecut, respectiv 24 noiembrie 2023 . Cererea de pensionare a fost depusa in 2 octombrie 2023 și a primit numar in data de 13 noiembrie 2023. Eu am lucrat pana in data de 23 noiembrie 2023. Rezulta ca exista o perioada din lunile octombrie și noiembrie care nu au fost luate in calcul la punctaj. In noiembrie 2025, se termina anticiparea celor 24 luni și pensia devine de drept (am avut grupa II de munca).
Am inteles de la dna de la ghiseu anul trecut cand am fost sa depun incetarea contractului de munca , ca , in noiembrie 2025 se va recalcula oricum pt a introduce si cei 5 ani de facultate și vor introduce si intervalele lucrate pana la incetarea CIM, dupa emiterea și acceptarea Deciziei de poensionare.
Pe noua DEcizie recalculata, primita ieri, am remarcat urmatoarele:
-au fost preluate punctele din Buletinul de calcul pe legea veche de la pct.B - Total puncte
- au fost adaugate 5,24158 puncte de stabilitate pt perioada de la 26 ani la 33 ani și 7 luni
-la lit.D din Decizie pensie recalculata, scrie numarul total de puncte realizate la 01.09.2024 = suma punctajelor anuale realizate la 31.08.2024+numar puncte de stabilitate.
Intrebarea este: Cum pot fi total puncte realizate la 31.08.2024 + ...., daca nu a fost luata in calcul si perioada din octombrie+noiembrie 2023? Ei au preluat punctajul din vechea Decizie. Cum sa procedez?