Subiect "Punctaj diferit in noua decizie" Deschis de Andrei la data: 09/01/2024 4:51am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Punctaj diferit in noua decizie
Scris de: Andrei la data: 09/01/2024 4:51am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Pe decizia de pensionare eliberata in anul 2004 (cat si pe talonul de pensie lunar) sunt mai multe puncte decat in decizia primita acum cu noua lege, punctaj anual nu ma refer aici la punctele de stabilitate. Pensie la limita de varsta, fara grupe, alte sporuri si cazuri speciale. Este corect sau au gresit ? De unde ar putea fi diferenta asta.
Re: Punctaj diferit in noua decizie
Scris de: GicaH la data: 09/01/2024 5:59am
Andrei :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Pe decizia de pensionare eliberata in anul 2004 (cat si pe talonul de pensie lunar) sunt mai multe puncte decat in decizia primita acum cu noua lege, punctaj anual nu ma refer aici la punctele de stabilitate. Pensie la limita de varsta, fara grupe, alte sporuri si cazuri speciale. Este corect sau au gresit ? De unde ar putea fi diferenta asta.

Mergeți la CJP sa vă lămurească, sau faceți o sesizare scrisă online pe adresa de email a CJP.
Totuși pe cuponul de pensie, până acum,nu era scris numărul total de puncte realizate, ci punctajul mediu anual, care era cu totul altceva, iar pe noua lege nu se mai ia în calcul și nu se mai scrie pe cuponul de pensie.
Scris de: Andrei la data: 09/01/2024 6:43am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Inteleg ce spuneti dar punctajul mediu anual inmultit cu numarul de ani nu da punctajul total ? Asa scrie pe siteul CNPP "Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determină prin împărţirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numarul de ani corespunzător stagiului complet de cotizare."

Si daca sunt aici, sa verificati si calculatorul de pe site ca apare la total general undeva la dublul numarul de puncte reale, in loc de 33 apar 66 de puncte
Scris de: Nick la data: 09/01/2024 12:08pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Concret ! Puneți datele aici, chiar vrem să vedem, poate și la noi vor fi erori.
Puneți ce scrie pe cupon, faceți inmulțirea și verificați ce scrie pe decizia veche de pensionare.
Nr total de puncte contributive, corespunde cu ce e scris pe decizia nouă?
Scris de: Dan la data: 09/01/2024 12:20pm
Andrei :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Inteleg ce spuneti dar punctajul mediu anual inmultit cu numarul de ani nu da punctajul total ? Asa scrie pe siteul CNPP "Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determină prin împărţirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numarul de ani corespunzător stagiului complet de cotizare."

Si daca sunt aici, sa verificati si calculatorul de pe site ca apare la total general undeva la dublul numarul de puncte reale, in loc de 33 apar 66 de puncte

Dvs ati iesit la pensie pe Legea 19/2000, in anul 2004 ( nu specificati luna ?!!!) Conform anexei 3 a acestei legi, stagiul complet de cotizare pentru 2004 a variat ,in functie de luna, de la 30 ani si 4 luni ( 30,33333) in ianuarie ,la 30 ani 5 luni ( 30,41666) in aprilie, si 30 ani si 6 luni ( 30,5) din octombrie.
Deci, pentru a afla numarul de puncte realizat de dvs, inmultiti punctajul mediu anual cu numarul corespunzator lunii in care ati iesit la pensie.
Dvs confundati stagiul complet de cotizare cu numarul de ani lucrati.
Scris de: Andrei la data: 09/01/2024 4:47pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Revin cu date suplimentarem, cu precizarea ca este pentru bunica mea nu pentru mine.

Iesirea la pensie 2004 luna martie
25 ani si 4 luni stagiu complet cf LG 19/2000
35 ani si 8 luni stagiu de cotizare realizat
punctaj mediu anual 1.34817
Nr. puncte realizate : 34.15362

Decizia recalculare 2024:
Suma punctaje anuale : 32.020

Numar puncte realizate din vechea decizie nu ar trebui sa fie egal cu suma punctajelor anuale din noua decizie adica sa am pe noua decizie tot 34.15362 in loc de 32.020 ? Ambele legi au aceeasi formula de calcul pentru punctajele anuale.

Multumesc anticipat pentru informatii, sunt de mare ajutor cu atatea legi si atatea calcule.
Scris de: Dan la data: 09/02/2024 3:48pm
Andrei :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Revin cu date suplimentarem, cu precizarea ca este pentru bunica mea nu pentru mine.

Iesirea la pensie 2004 luna martie
25 ani si 4 luni stagiu complet cf LG 19/2000
35 ani si 8 luni stagiu de cotizare realizat
punctaj mediu anual 1.34817
Nr. puncte realizate : 34.15362

Decizia recalculare 2024:

Suma punctaje anuale : 32.020

Numar puncte realizate din vechea decizie nu ar trebui sa fie egal cu suma punctajelor anuale din noua decizie adica sa am pe noua decizie tot 34.15362 in loc de 32.020 ? Ambele legi au aceeasi formula de calcul pentru punctajele anuale.

Multumesc anticipat pentru informatii, sunt de mare ajutor cu atatea legi si atatea calcule.

Da,punctele realizate de pe decizia de pensionare initiala din 2004 trebuie sa constituie baza de plecare pentru recalculare.La acestea se adauga eventuale puncte de stabilitate, perioade necontributive ,si cele asimilate si totalul se inmulteste cu 81.Va sfatuiesc sa sesizati imediat Casa de pensii prin mail si, daca nu aveti un raspuns rapid, nu asteptati sa treaca cele 45 de zile de cind ati primit decizia.
Daca casa de Pensii isi recunoaste greseala, trebuie sa primiti o noua decizie de recalculare.Daca nu , nu ramine decit instanta.
Scris de: la pensie la data: 09/09/2024 5:35am
Raspunsurile domnului Dan sunt corecte
In ceiace priveste punctajul calculat pe site dublarea punctajului s-a facut din cauza utilizaruii gresite a programului.
Dv ati introdus punctajul iesit din calcul in caseta de intrare cu denumirea "Punctaj decizie pensie anterioara".
In aceasta caseta se introduc puncte in care vreti sa recalculati pensia cu perioade lucrate dupa pensionare si aveti o decizie anterioara, in acest caz nu mai introduceti date in perioada pentru care ati introdus puncte in caseta nominalizata.
Scris de: Andrei la data: 09/10/2024 11:10am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc, asta era problema.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1