Subiect "Stagiu contributiv" Deschis de Maria la data: 09/02/2024 3:20am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Stagiu contributiv
Scris de: Maria la data: 09/02/2024 3:20am
Gen:F
Data nasterii:08.1966
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Perioadele de concediu pentru crestere copil pana la 1 an in anii 1991 si 2001 sunt considerate stagiu contributiv?, deoarece in noua lege am observat ca apare in mod expres numai:"Perioada de concediu pentru crestere copil dupa data de 01 ianuarie 2006" .

multumesc mult,
Re: Stagiu contributiv
Scris de: Maria la data: 09/02/2024 3:45am
Maria :
Gen:F
Data nasterii:08.1966
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Perioadele de concediu pentru crestere copil pana la 1 an in anii 1991 si 2001 sunt considerate stagiu contributiv?, deoarece in noua lege am observat ca apare in mod expres numai:"Perioada de concediu pentru crestere copil dupa data de 01 ianuarie 2006" .

De asemeni pe site CNPP, apare urmatorul mesaj: "Începând cu 18 ianuarie 1990 concediul plătit pentru îngrijirea copiilor în vârstă de până la un an, perioada concediului pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, este perioada asimilată stagiului de cotizare."

multumesc mult,
Scris de: la pensie la data: 09/09/2024 9:24am
Asa cum se precizeaza pe site-ul Casei de pensii aceste perioade sunt asimilate stagiului de cotizare si deci nu sunt stagii de cotizare contributive.
Scris de: maria la data: 09/15/2024 2:34am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Ma intereseaza daca este asimilat ca stagiu contributiv pentru iesirea la pensie,respectiv in cei 35 de ani obligatorii, nu pentru valorificare ca si punctaj de stabilitate.
In art 47 din legea noua, perioada de crestere copil incepand cu 01.2006 este considerat stagiu contributiv asimilat, dar nu inteleg daca si pentru anii anteriori se considera la fel, altfel aceasta lege se pare ca adanceste inechitatile, nu le ajusteaza.

multumesc,
Multumesc
Scris de: la pensie la data: 09/18/2024 2:58am
In raspunsul anterior am raspuns ca daca in lege se prevede ca stagiul respectiv este asimilat inseamna ca este necontributiv.
Iar daca in lege se prevede ca acest stagiu este asimilat incepand cu 01 ianuarie 2006 inseamna ca inainte de aceasta data nu este asimilat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1