Subiect "decizie recalculare puncte stabilitate" Deschis de ILIESCU GEORGE la data: 09/04/2024 6:04am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
decizie recalculare puncte stabilitate
Scris de: ILIESCU GEORGE la data: 09/04/2024 6:04am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: sunt pensionar cu pensie anticipata partial, conform legii 263/2010.

Am primit noua decizie cu punctele de stabilitate si am observat ca nu este trecuta la punctele A si A3 perioada asimilata formata din stagiul militar si perioada facultatii la zi.

Tinand cont de noua definitie a "stagiului de cotizare" de la art. 3 lit q) din legea 360/2023, considerati necesara depunerea unei cereri pentru indreptare eroare materiala?
La Casa de pensii mi s-a spus ca se va tine cont de aceste perioade la trecerea de la pensia anticipata la pensia pentru limita de varsta si nu mi-au primit cererea (!)

Multumesc!
Re: decizie recalculare puncte stabilitate
Scris de: Nelu la data: 09/04/2024 6:42am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Raspunsu Casei este corect. Facultatea si armata se valorifica numai si numai la trecerea la pensie limita de varsta.
Scris de: ILIESCU GEORGE la data: 09/04/2024 7:14am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Eu am rezerve numai din punct de vedere al continutului deciziei, referitor la Stagiul total de cotizare, care include (conform art. 3 lit. q) din Legea 360/2023) stagiul contributiv, stagiul necontributiv si perioadele de stagiu asimilat (la mine acestea fiind serviciul militar si perioada facultatii la zi).
Nu am solicitat sa se acorde puncte de stabilitate pentru perioada similata si cunosc ca perioadele asimilate se vor valorifica la trecerea de la pensia anticipata la pensia pentru limita de varsta, in conditiile legii in vigoare!
Consider ca cei de la Casa de pensii judeteana nu sunt complet informati!
Scris de: la pensie la data: 09/11/2024 7:58am
Raspunsul domnului Nelu este corect.Daca stagiile asimilate (necontributive) nu au fost luate in calculul pensiei anticipate partiale nu se iau nici in cazul recalcularii acesteia.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1