Subiect "varsta de pensionare" Deschis de Doina la data: 09/04/2024 7:14am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
varsta de pensionare
Scris de: Doina la data: 09/04/2024 7:14am
Gen:f
Data nasterii:01.10 1967
Stagiul de cotizare:36ani si 6 luni
Alte date:persoana cu handicap accentuat
Intrebare:handicapul il am din nastere,am lucrat acesti ani in conditii handicap,dar certificatul este din februarie 2006
1 copil.
cand pot iesi la pensie pe noua lege?
Re: varsta de pensionare
Scris de: la pensie la data: 09/11/2024 8:35am
Conform noii legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie :
- Pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei standard de pensionare la varsta de 63 ani si 4 luni adica in data de 01 februaeie 2031. Pentru aceasta pensie trebuie sa aveti realizat stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani, conditie pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, imediata, pentru stagiul de cotizare de minim 23 ani si 4 luni lucrat in conditii de handicap accentuat.
In privinta calculului stagiului de cotizare lucrat in conditii de handicap nu este importanta data de emitere a certificatului de handicap ci data de dobandire a handicapului mentionata pe certificat.
Re: varsta de pensionare
Scris de: Doina la data: 09/12/2024 8:08am
la pensie :
Conform noii legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie :
- Pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei standard de pensionare la varsta de 63 ani si 4 luni adica in data de 01 februaeie 2031. Pentru aceasta pensie trebuie sa aveti realizat stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani, conditie pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, imediata, pentru stagiul de cotizare de minim 23 ani si 4 luni lucrat in conditii de handicap accentuat.
In privinta calculului stagiului de cotizare lucrat in conditii de handicap nu este importanta data de emitere a certificatului de handicap ci data de dobandire a handicapului mentionata pe certificat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1