Subiect "Pensie internationala" Deschis de Mihai la data: 09/04/2024 12:57pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie internationala
Scris de: Mihai la data: 09/04/2024 12:57pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Pentru pensia la limita de varsta, pensie internationala, domiciliu in strainatate, dubla cetatenie, am cateva nelamuriri.
1. Ce documente de identitate trebuie sa am. Mentionez ca nu mai am pasaport romanesc valabil si nici CI, am doar pasaport strain. Trebuie sa fac pasaport romanesc ?
2. Nu mai am livretul militar , a fost retras de centrul militar la plecarea din tara, am doar o adeverinta de predare livret. Pentru dovedirea stagiului militar trebuie sa iau o adeverinta de la centrul militar ? este suficienta ?
3. Pot mandata pe cineva din RO sa ridice banii de pensie intr-un cont al lui ?

Multumesc,
Re: Pensie internationala
Scris de: Dan la data: 09/05/2024 3:28am
Mihai :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Pentru pensia la limita de varsta, pensie internationala, domiciliu in strainatate, dubla cetatenie, am cateva nelamuriri.
1. Ce documente de identitate trebuie sa am. Mentionez ca nu mai am pasaport romanesc valabil si nici CI, am doar pasaport strain. Trebuie sa fac pasaport romanesc ?
2. Nu mai am livretul militar , a fost retras de centrul militar la plecarea din tara, am doar o adeverinta de predare livret. Pentru dovedirea stagiului militar trebuie sa iau o adeverinta de la centrul militar ? este suficienta ?
3. Pot mandata pe cineva din RO sa ridice banii de pensie intr-un cont al lui ?

Multumesc,

Buna ziua,

Ati date date insuficiente pentru a primi un raspuns corect la nedumerirea dvs:
1. tara in care locuiti este in UE sau nu? Daca da, e ok, daca nu trebuie vazut daca in materie de pensii ,tara respectiva are o intelegere bilaterala cu RO.
2.in tara de domiciliu legea va permite sa vi se deschida dreptul la pensie pentru activitatea desfasurata acolo?
Daca da e ok. Depuneti dosarul acolo la oficiul de pensii si ei se vor ocupa de stabilirea pensiei internationale. NU ESTE NECESAR SA VENITI SAU SA MANDATATI PE CINEVA IN ROMANIA ! Daca dreptul de deschidere a pensiei este doar in RO, atunci ,va adresati ( prin mail) Casei de pensii din localitatea ultimului domiciliu in RO pentru a va spune exact ce trebuie sa faceti.
Daca doriti mai multe informatii, reveniti cu mai multe date ( an de nastere, stagiu in tara de domiciliu, stagiu in Ro, etc)
Scris de: Mihai la data: 09/05/2024 3:59pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: la CNPP - pensii internationale nu raspunde nimeni nici pe e-mail nici telefonic, de aceea am scris aici, poate stie cineva sa raspunda la intrebarile mele punctuale, celelalte aspecte le cunosc, exista acord cu tara nouUE, stiu unde se depun actele, stiu ce limita de varsta trebuie sa am, etc.

Deasemenea stiu ca banii se pot trimite in tara de domiciliu dar eu doresc in mod expres sa fie virati la cineva in RO, de aceea am intrebat daca se pot vira in contul unui mandatar.

Multumesc,
Scris de: la pensie la data: 09/11/2024 8:57am
Pentru dosarul de pensie din Romania trebuie sa depuneti o copie de pe un document de identitate care sa confirme Codul Numeric Personal (CNP) pe care il aveati in Romania, pentruca informatiile din arhiva CNPP este organizata pe baza CNP-ului. Cereti informatii suplimentare la ambasada sau consulatul Romaniei in tara de domiciliu.
Dovada stagiului militar se poate face prin adeverinta eliberata de centrul militar de care apartine ultimul domiciliu al dv.
In legislatia din Romania exista posibilitatea de imputernicire a unei alte persoane sa ridice drepturile din pensie, dar pe o perioada limitata. Cereti informatii suplimentare la ambasada sau consulatul Romaniei in tara de domiciliu.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1