Subiect "puncte stabilitate" Deschis de Bara Aurica la data: 09/05/2024 3:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
puncte stabilitate
Scris de: Bara Aurica la data: 09/05/2024 3:27am
Gen:F
Data nasterii:25.09.1961
Stagiul de cotizare:37ani 5luni 17zile
Alte date:
Intrebare:Pentru stagiul de cotizare asimilat 4 ani 11luni 17 zile(facultate la zi) se acorda punctaj de stabilitate 0,25pct/an?( aceasta valoare apare in diverse articole pe internet)
Multumesc
Re: puncte stabilitate
Scris de: GicaH la data: 09/05/2024 4:36am
Bara Aurica :
Gen:F
Data nasterii:25.09.1961
Stagiul de cotizare:37ani 5luni 17zile
Alte date:
Intrebare:Pentru stagiul de cotizare asimilat 4 ani 11luni 17 zile(facultate la zi) se acorda punctaj de stabilitate 0,25pct/an?( aceasta valoare apare in diverse articole pe internet)
Multumesc

Aceste puncte se acorda celor care s-au pensionat după 1 septembrie 2024.
Cei pensionați înainte de această dată li s-au calculat puncte deja , care sunt incluse in total puncte realizate. Le puteți vedea aceste puncte în fișele Punctaje lunare și Punctaje anuale, care dacă nu le-ați primit la pensionare, trebuie sa faceți cerere la CJP pentru primirea lor.
Scris de: Nelu la data: 09/05/2024 4:58am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Nu, pentru facultate fiind stagiu asimilat nu se acorda puncte de stabilitate.
Punctajul pentru facultate il puteti vedea si astfel :daca aveti decizie de anticipat partial si alta decizie la limita de varsta (fara sa fi lucrat intre ele) facand diferenta de punctaj intre cele 2 decizii.
Scris de: ILIESCU GEORGE la data: 09/05/2024 5:08am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Nu este corect, din punctul meu de vedere, sa nu fie incluse la pct. A si pct. A.3 perioadele asimilate de la pct. F.4 din vechea decizie, in cazul pensiilor anticipate si pensiilor anticipate partial, care devin pensii anticipate, conform legii 360/2023.
Deciziile cu punctele de stabilitate sunt emise in aplicarea prevederilor din noua lege!
Scris de: GicaH la data: 09/05/2024 6:42am
ILIESCU GEORGE :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Nu este corect, din punctul meu de vedere, sa nu fie incluse la pct. A si pct. A.3 perioadele asimilate de la pct. F.4 din vechea decizie, in cazul pensiilor anticipate si pensiilor anticipate partial, care devin pensii anticipate, conform legii 360/2023.
Deciziile cu punctele de stabilitate sunt emise in aplicarea prevederilor din noua lege!

Păi, după cum am văzut eu, sunt incluse.
Ceea ce nu este specificat nicăieri este stagiul de după pensionare, care este inclus in A și A1, îl scad cad calculează stagiul pentru puncte de stabilitate, dar scad întotdeauna mai mult, nefiind specificat separat.
Scris de: la pensie la data: 09/11/2024 9:40am
Perioada facultatii este stagiu de cotizare asimilat si necontributiv si pentru aceasta nu se acorda puncte de stabilitate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1