Subiect "recalculare" Deschis de ganea georgeta la data: 09/05/2024 6:52am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare
Scris de: ganea georgeta la data: 09/05/2024 6:52am
Gen:F
Data nasterii:11.04.1955
Stagiul de cotizare:41
Alte date:
Intrebare:In perioada 1974-1979 am fost la facultate si pe deciyia de pensionare am un stagiu asmilat de 4 ani si 11 lui.M-am pensionat la data de 27.07.2010 la limita de varstă beneficiind de reducerea varstei pentru lucru in conditii de gryupa iA si a IIa de munca. Facultatea fiind perioada asimilata in acceptiunea mea este mai mult o penalizare la pensie si spun asta ca daca as fi lucrat decat as fi urmat cursurile unei facultati la zi as fi avut de castigat la pensie. Oare este normal ca facultatea la zi să fie evaluata asa cum este stabilit prin lege? Cunosc raspunsul asa este stabilit prin lege, dar eu doar atrag atentia asupra acestei problematici că sunt multi pensionari care sunt in situatia mea si comparandu-ma cu pesoane care au lucrat in timp ce eu invatam pot avea pensie mai mare decat mine. O fi asta o echitate la mulca egala pensie egala, eu apreciey ca nu. Totusi astept si un raspuns dela dvs. macar ca opinie. Deasemenea munca in conditii de grupă mi-a dat un drept care nu este luat in seama stagiu suplimentar. Va multumesc
Re: recalculare
Scris de: GicaH la data: 09/05/2024 3:31pm
ganea georgeta :
Alte date:
Intrebare:In perioada 1974-1979 am fost la facultate si pe deciyia de pensionare am un stagiu asmilat de 4 ani si 11 lui.M-am pensionat la data de 27.07.2010 la limita de varstă beneficiind de reducerea varstei pentru lucru in conditii de gryupa iA si a IIa de munca. Facultatea fiind perioada asimilata in acceptiunea mea este mai mult o penalizare la pensie si spun asta ca daca as fi lucrat decat as fi urmat cursurile unei facultati la zi as fi avut de castigat la pensie. Oare este normal ca facultatea la zi să fie evaluata asa cum este stabilit prin lege? Cunosc raspunsul asa este stabilit prin lege, dar eu doar atrag atentia asupra acestei problematici că sunt multi pensionari care sunt in situatia mea si comparandu-ma cu pesoane care au lucrat in timp ce eu invatam pot avea pensie mai mare decat mine. O fi asta o echitate la mulca egala pensie egala, eu apreciey ca nu. Totusi astept si un raspuns dela dvs. macar ca opinie. Deasemenea munca in conditii de grupă mi-a dat un drept care nu este luat in seama stagiu suplimentar. Va multumesc

Eu am fost in situația cum ziceți dumneavoastră că ar fi fost mai bine, am făcut 6 ani facultatea la seral, în loc de 5 ani la zi, dar am muncit 6 ani că mecanic auto la camioane de tonaj mare și seara de seara mergeam la facultate, aveam și familie, 2 copii, în anii 1982÷1988.
Nu cred că se compara, poate v-ați gândit la un servici de birou.
Totuși dumneavoastră ați fost punctată bine față de cei care se pensiomeaza de acum, cu 0,25 puncte/an.
Scris de: Nick la data: 09/05/2024 11:18pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Da, aveți dreptate! Cred că se dau prea puține puncte pt facultate.
După 7 ani de la terminare, am obținut inginer principal cu care am ajus la salariu niște maiștrii cu vechime. Politica era ca cei cu studii să nu fie cu salarii mult mai mari ca muncitorii. Poate ar fi fost o reparație acum pt cei cu studii, dar cine să o facă?
Scris de: Ion la data: 09/06/2024 6:25am
GicaH :
ganea georgeta :
Alte date:

Eu am fost in situația cum ziceți dumneavoastră că ar fi fost mai bine, am făcut 6 ani facultatea la seral, în loc de 5 ani la zi, dar am muncit 6 ani că mecanic auto la camioane de tonaj mare și seara de seara mergeam la facultate, aveam și familie, 2 copii, în anii 1982÷1988.
Nu cred că se compara, poate v-ați gândit la un servici de birou.
Totuși dumneavoastră ați fost punctată bine față de cei care se pensiomeaza de acum, cu 0,25 puncte/an.

Cel mai bine este acolo unde nu ești!
Sunt mai în vârstă decât dvs.
Am trăit acele vremuri când toți copiii doreau să meargă la liceu și facultate indiferent cât de bine învățau.
Era degradant să urmezi o școală de ucenici sau profesională pentru o mare parte a populației .
Să începi să muncești de la 15 ani pentru că familia nu avea posibilități materiale să te întrețină la liceu și facultate este dureros.
Ei nu s-au bucurat de tinereța lor.
Dar fiecare trebuie să ne asumăm ceea ce am făcut în viață;a fost alegerea noastră.
15-18 Scoala Profesională de Ucenici
18-25 ani liceu industrial +armata la trupă.
25-31 ani facultate seral.
Scris de: la pensie la data: 09/11/2024 10:23am
Consideram ca fiecare dintre dv aveti dreptate insa apreciem in mod deosebit afirmatiile domnului Ion :
"Cel mai bine este acolo unde nu esti,
Dar fiecare trebuie sa ne asumam ceiace am facut in viata"
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1