Subiect "Pensie pentru luna septembrie" Deschis de George la data: 09/05/2024 10:47am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie pentru luna septembrie
Scris de: George la data: 09/05/2024 10:47am
Gen:masculin
Data nasterii:1949
Stagiul de cotizare:53 ani
Alte date:
Intrebare: Va relatez situatia unui pensionar din Bistrita, nu e a mea, dar e total reala! Pensia primita in iunie 2024, apox. 4200 lei, aferent la 65 puncte. In urma unei sentinte judecatoresti in august 2024 pensia i-a crescut la 5800 lei aferent la 91 puncte. Inca nu a primit decizia de recalculare. Postasul a adus astazi pensia pe septembrie, iar pe cupon scrie 51,85 puncte si 4200 lei, valoarea exact cat era inainte de sentinta. Nu s-au adaugat puncte de stabilitate, nu s-au pastrat punctele de pe decizia initiala, 51,85 in loc de 65, sa nu mai vorbim de punctele castigate in instanta. Nu stiu ce sa inteleg: au impartit valoarea pensiei vechi la 81 si au trecut in cupon la nr de puncte! Efectiv bataie de joc! Situatia este la Casa de pensii Bistrita. Trebuie sa mearga sa ceara lamuriri, sa faca drumuri bolnav fiind! Nu stiu cum ar trebui sa procedeze, sa faca ceva in scris, nu doar verbal.
Re: Pensie pentru luna septembrie
Scris de: George la data: 09/05/2024 11:37am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:pensionar din 2010. A mai lucrat 5 ani dupa pensionare, cumuland pensia cu salariul.
Scris de: George la data: 09/05/2024 11:43am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Stagiu de cotizare total 43 de ani, ( scris gresit 53) din care 1 an si 6 luni armata.
Scris de: george la data: 09/06/2024 6:15am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: M-am lamurit! pentru toate deciziile care nu s-au recalculat, s-a acordat pensia avuta in luna august, valoarea s-a impartit la 81 si a rezultat un numar de puncte aferent valorii pensiei, care nu are legatura cu punctele din decizia initiala. Nu s-a tinut cont nici de sentinta judecatoreasca, pentru care in luna august s-au platit diferente din urma, pentru perioada trecuta de la data depunerii contestatiei. Dupa recalculare, in sepembrie-octombrie, se va primi decizia recalculata, iar daca valoarea pensiei va fi mai mare, se vor acorda diferente. Nu era o problema ca s-a procedat asa, dar trebuia sa se comunice in media, pentru ca pensionarii sa nu intre in panica. Se pare ca este o problema de soft ce urmeaza a fi rezolvata.
Scris de: la pensie la data: 09/11/2024 10:32am
Consideram meritorie actiunea dv de a face cunoscuta o situatie in care se afla pensionarii care nu au primit deccizia de recalculare si care mai au o mica speranta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1