Subiect "Pensie anticipata partiala" Deschis de Gabriela la data: 09/08/2024 9:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata partiala
Scris de: Gabriela la data: 09/08/2024 9:59am
Gen: F
Data nasterii:02.09.1962
Stagiul de cotizare: 38 ani si 9 luni
Alte date: Decizie pensie anticipata partiala 15.04.2021
Intrebare: Buna ziua,
Am depus dosarul de pensie in anul 2021 si am o decizie de pensie anticipata partiala obtinuta in temeiul Legii 263/2010, pe care insa nu am pus-o in plata.

Nu am beneficiat de pensie si sunt inca salariata. La data de 02.01.2025 voi implini varsta standard de pensionare. Ce se va intampla incepand cu acea data?
- Trebuie sa depun cerere de trecere de la pensie anticipata partiala la pensie pentru limita de varsta?
- Angajatorul (firma privata) ar dori sa mai lucrez. Pot cumula pensia pentru limita de varsta cu salariul?
- Am nascut doi copii. Pot beneficia de o reducere a varstei standard de pensionare in conditiile legii 360/2023, noua lege a pensiilor aplicata de la 01.09.2024?
Re: Pensie anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 09/12/2024 11:00am
- Trecerea de la pensie anticipata partiala, la varsta standard de pensionare, adica in data de 02 ianuarie 2025 se face din oficiu, fara cerere..
- Dupa trecerea la pensie pentru limita de varsta aveti dreptul sa lucrati pe un alt contract de munca cu acelasi angajator si sa cumulati pensia cu slariu.
- Conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 1 an si pensionarea imediata cu pensie pentru limita de varsta. Pentru a beneficia de aceasta pensie trebuie sa depuneti cerere si actele doveditoare. Am inteles ca in cazuri similare functionarii nu au admis dosarul de pensionare pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pentru nasterea si cresterea unui numar de copii celor care au decizie de pensie anticipata. Totusi noi va sfatuim sa incercati.
Scris de: Gabriela la data: 09/13/2024 2:47am
la pensie :
- Trecerea de la pensie anticipata partiala, la varsta standard de pensionare, adica in data de 02 ianuarie 2025 se face din oficiu, fara cerere..
- Dupa trecerea la pensie pentru limita de varsta aveti dreptul sa lucrati pe un alt contract de munca cu acelasi angajator si sa cumulati pensia cu slariu.
- Conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 1 an si pensionarea imediata cu pensie pentru limita de varsta. Pentru a beneficia de aceasta pensie trebuie sa depuneti cerere si actele doveditoare. Am inteles ca in cazuri similare functionarii nu au admis dosarul de pensionare pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pentru nasterea si cresterea unui numar de copii celor care au decizie de pensie anticipata. Totusi noi va sfatuim sa incercati.

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Mentionez din nou ca pensia anticipata partiala nu a fost data in plata. In acest caz, imi puteti spune, va rog, daca pot beneficia de puncte de stabilitate pentru perioada lucrata de la data deciziei pensiei (din 2021) si data implinirii varstei standard de pensionare (02.01.2025)?
Scris de: la pensie la data: 09/17/2024 4:07am
Din punct de vedere legal indepliniti conditiile pentrca sa vi se acorde puncte de tabilitate pe perioada in care pensia anticipata partiala a fost suspendata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1