Subiect "Verificare noua decizie" Deschis de Fischer Tamara la data: 09/17/2024 4:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Verificare noua decizie
Scris de: Fischer Tamara la data: 09/17/2024 4:01am
Gen:F
Data nasterii:1955
Stagiul de cotizare:10 ani si 5 luni
Alte date:
-stagiu de cotizare contributiv: 0
-stagiu de cotizare necontributiv: 0
-numar de puncte de stabilitate:0
- stagiu total de cotizare in celelalte state: 23 ani si 11 luni
- cuantum pensie internationala: 581 lei
- cuantum pensie intrn. in plata pana la data de 31.08.2024:570 lei
Va rog foarte mult sa-mi spuneti daca e bine recalculata pensia, mie i-mi iese o pensie ceva mai mare.
Va multumesc anticipat.
Intrebare:
Re: Verificare noua decizie
Scris de: GicaH la data: 09/17/2024 7:47am
Fischer Tamara :
Alte date:
Va rog foarte mult sa-mi spuneti daca e bine recalculata pensia, mie i-mi iese o pensie ceva mai mare.
Va multumesc anticipat.
Intrebare:

Cum ar trebui sau putea calcula cineva corectitudinea cuantumului pensiei dacă nu ai dat nici-un punctaj.
Scris de: Fischer la data: 09/17/2024 2:58pm
GicaH :
Fischer Tamara :
Alte date:
Va multumesc anticipat.
Intrebare:

Cum ar trebui sau putea calcula cineva corectitudinea cuantumului pensiei dacă nu ai dat nici-un punctaj.

Ce date trebuie sa mai dau ?
Scris de: la pensie la data: 09/18/2024 9:32am
Nu cunoastem nici noi modul de recalculare al pensiilor comunitare conform noii legi a pensiilor si rugam pe domnul Dan daca poate sa ne ajute.
Noi consideram ca trebuie sa dati de pe decizia de recalculare :
- "Suma punctajelor anuale realizate de titular la data de 31 08 2024"
- " Cuantumul nediminuat al pensiei la 01 09 2024"
Scris de: Dan la data: 09/20/2024 2:53am
la pensie :
Nu cunoastem nici noi modul de recalculare al pensiilor comunitare conform noii legi a pensiilor si rugam pe domnul Dan daca poate sa ne ajute.

Dna Tamara a beneficiat atunci cind s-a pensionat de pensia comunitara teoretica din partea Romaniei, adica neavând drept de pensie nationala in RO ( stagiul de cotizare mai mic de 15 ani), Romania a calculat pensia teoretica adaugând anii din strainatate ( ca si când ar fi fost prestati in RO) la cei 10 ani si luni in RO , a totalizat si a proratizat rezultatul, obtinând un cuantum de pensie de 570 de lei.
Acest calcul este facut in baza unui altgoritm din Regulamentului UE 883 si se poate obtine facând cerere de buletin de calcul la institutia care a instrumentat dosarul ( fie in RO ,fie in strainatate).
Pe decizia primita, dna trebuie sa aiba valorile care au fost luate in calcul pentru pensia ei teoretica si, asa cum spune moderatorul acestui site, stagiul punctajelor anuale realizate.
Faptul ca a obtinut o recalculare mai mare ( 581 in loc de 570) , se poate explica doar prin faptul ca , la 31.08.2024, dna avea 7,17283 puncte realizate???!!! x 81 ( VPR) = 581.
Asa cum spunea dl Gica , fara date concrete, nu se poate face o apreciere corecta si legala la ceea ce se solicita de catre participantii la acest forum.
Scris de: Dan la data: 09/20/2024 3:02am
Dan :
la pensie :

Dna Tamara a beneficiat atunci cind s-a pensionat de pensia comunitara teoretica din partea Romaniei, adica neavând drept de pensie nationala in RO ( stagiul de cotizare mai mic de 15 ani), Romania a calculat pensia teoretica adaugând anii din strainatate ( ca si când ar fi fost prestati in RO) la cei 10 ani si luni in RO , a totalizat si a proratizat rezultatul, obtinând un cuantum de pensie de 570 de lei.
Acest calcul este facut in baza unui altgoritm din Regulamentului UE 883 si se poate obtine facând cerere de buletin de calcul la institutia care a instrumentat dosarul ( fie in RO ,fie in strainatate).
Pe decizia primita, dna trebuie sa aiba valorile care au fost luate in calcul pentru pensia ei teoretica si, asa cum spune moderatorul acestui site, stagiul punctajelor anuale realizate.
Faptul ca a obtinut o recalculare mai mare ( 581 in loc de 570) , se poate explica doar prin faptul ca , la 31.08.2024, dna avea 7,17283 puncte realizate???!!! x 81 ( VPR) = 581.
Asa cum spunea dl Gica , fara date concrete, nu se poate face o apreciere corecta si legala la ceea ce se solicita de catre participantii la acest forum.

Fac o precizare: in marea lor majoritate, pensiile comunitare obtinute de romanii cu stagiul (si) in strainatate, nu pot obtine puncte de stabilitate ,deoarece foarte putini depasesc 25 de ani de stagiu contributiv de cotizare in RO si mai ales stagiu contributiv care da dreptul la puncte de stabilitate.
Pentru toti romanii cu pensii comunitare, Legea 360, tine cont doar de stagiu platit in sistemul de pensii publice din RO, de aceea pentru cei pensionati, IN PLATA, se tine cont de numarul de puncte realizat pe ultima decizie, la 31.08.2024, care se inmulteste cu 81 ( valoarea punctului de referinta pe 2024)
Scris de: la pensie la data: 09/20/2024 9:29am
Multumim domnului Dan pentru raspunsul dat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1