Subiect "Decizia de recalculare" Deschis de Alin la data: 09/19/2024 2:10pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Decizia de recalculare
Scris de: Alin la data: 09/19/2024 2:10pm
Gen:Masculin
Data nasterii:aprilie 1968
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:
Intrebare:Sunt la pensie de 1 an . In luna august 2024 am depus cerere de recalculare pensie pentru perioada lucrata dupa iesirea la pensie . La sfarsitul lunii am primit decizia de recalculare ( a casei de pensii )incepand cu 1 septembrie . Astept inca decizia de recalculare pentru perioada lucrata dupa pensionare unde sigur voi primii puncte in plus la puncte totale . Ce se inatmpla in continuare ? Voi primii decizie in din august 2024 si apoi inca o recalculare de la 1 septembrie?
Re: Decizia de recalculare
Scris de: la pensie la data: 09/20/2024 8:43am
Da, veti primi o decizie in urma recalcularii pentru stagiul lucrat dupa pensionare, apoi o rectificare a recalcularii noii legi a pensiilor. La prima pensie dupa primirea ultimei decizii veti primi si sumele restante incepand cu 01 septembrie 2024.
Scris de: allias la data: 09/20/2024 10:31am
la pensie :
Da, veti primi o decizie in urma recalcularii pentru stagiul lucrat dupa pensionare, apoi o rectificare a recalcularii noii legi a pensiilor. La prima pensie dupa primirea ultimei decizii veti primi si sumele restante incepand cu 01 septembrie 2024.
Va sa imi spuneti cand trebuie facuta contestatie ? La decizia de recalculare sau la rectificarea ei ?
Scris de: Rodica la data: 09/20/2024 11:16am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Nu e cazul de contestatie.
La decizia cu puncte de stabilitate (care ziceti ca ati primit-o deja, ii ziceti dvs. decizia Casei CJP) o sa se adauge nr de puncte (deci bani in plus) aferente stagiului lucrat dupa ce v-ati pensionat. Aceste sume rezultate din contributia in plus - suplimentara, dupa decizia de pensionare initiala - se cuvin din luna urmatoare solicitarii, adica septembrie (chiar daca intarzie si decizia si plata)
Scris de: la pensie la data: 09/23/2024 3:16am
Raspunsul doamnei Rodica este corect.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1