Gen:F
Data nasterii:07.06.1964
Stagiul de cotizare: contributiv 36 ani si 7 luni; asimilat : 5 ani facultate zi
Alte date: 2 copii
Intrebare: Zilele trecute functionara de la casa de pensii nu a acceptat cererea mea de pensionare la limita de varsta cf art 56, cu depasirea cu cel putin 5 ani de stagiu de cotizare a stagiului de cotizare contributiv. Respectiva functionara a precizat ca nu se considera anii de facultate, ca intern au o alta interpretare a art 56 si a confirmat ca au o problema interna cu acest articol (neprecizata !). Pentru ca in situatia mea sunt nevoita sa ma retrag din activitate in urmatoarele luni, nu am avut alta optiune decat sa depun cererea de pensionare anticipata cf sectiunii 2 din Legea 360, urmand ca dupa emiterea unei decizii in acest sens si clarificarea interpretarilor sa revin. Pentru ca am urmarit atent atat luarile de pozitie din cadrul acestui Forum precum si declaratiile publice ale oficialilor pe acest subiect, toate confirmand o anumita intelegere a art 56, va solicit sa aveti in vedere totusi identificarea si punerea la dispozitie si a ceea ce ar insemna o alta interpretare a art 56, pe care eu nu am gasit-o in ciuda studiului atent al Legii 360 si a Normei de aplicare. Dincolo de invocarea unui eventual abuz al functionarilor de la casele de pensii in aplicarea conforma a art 56, este de presupus ca acestia beneficiaza si aplica o interpretare sustinuta juridic din cadrul organizatiei lor, s.a.m.d. Va multumesc !