Subiect "recalculare pensie" Deschis de VASILE SFRIJAN vasile la data: 10/06/2024 1:56pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare pensie
Scris de: VASILE SFRIJAN vasile la data: 10/06/2024 1:56pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Gen:m
Data nasterii:26.12.1951
Stagiul de cotizare:41 ani si 6 luni
Alte date:pensionat in 29.12.2011/pensie anticipata partiala cu 27% penalizare pt 3 ani
Intrebare:Conform Legii 360/2023 si HG 181/2024 se recalculeaza pensia:
1.conf art 95 si 48(a) pt perioada de 11 ani si 6 luni lucrati in gr.II(1975-1987), avand in vedere ca dupa L263/2010, am avut o reducere a varstei de pensionare de 2 ani, iar L360/2023, acorda reducere de 3ani si 8 luni(diferenta de 1 an si 8 luni va fi recuperata prin recalculare, la cerere sau din oficiu)?Ce elemente noi de venit se iau la recalcularea pensiei anticipate partiate, in afara perioadelor asimilate?
2.conf art94 si 142(a,b,c,d,e,f,g,h,i) in situatia mea, se indexeaza procentii de 2%,3%,5%(contributie in per.1975-2001 la pensia suplimentara-PS)cu proc de indexare prevazuti la art 142, pe etape si perioade anuale, din oficiu sau la cerere?)
Va multumesc
Re: recalculare pensie
Scris de: GicaH la data: 10/07/2024 12:28am
VASILE SFRIJAN vasile :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Gen:m
Data nasterii:26.12.1951
Stagiul de cotizare:41 ani si 6 luni
Alte date:pensionat in 29.12.2011/pensie anticipata partiala cu 27% penalizare pt 3 ani
Intrebare:Conform Legii 360/2023 si HG 181/2024 se recalculeaza pensia:
1.conf art 95 si 48(a) pt perioada de 11 ani si 6 luni lucrati in gr.II(1975-1987), avand in vedere ca dupa L263/2010, am avut o reducere a varstei de pensionare de 2 ani, iar L360/2023, acorda reducere de 3ani si 8 luni(diferenta de 1 an si 8 luni va fi recuperata prin recalculare, la cerere sau din oficiu)?Ce elemente noi de venit se iau la recalcularea pensiei anticipate partiate, in afara perioadelor asimilate?
2.conf art94 si 142(a,b,c,d,e,f,g,h,i) in situatia mea, se indexeaza procentii de 2%,3%,5%(contributie in per.1975-2001 la pensia suplimentara-PS)cu proc de indexare prevazuti la art 142, pe etape si perioade anuale, din oficiu sau la cerere?)
Va multumesc

Eu cred, din cele scrise de dumneavoastră, chiar dacă ați postat de două ori, că ați citit legea, dar nu ați înțeles că noua lege a pensiilor 360/2023 nu recalculează punctajele obținute prin calcularea conform legilor anterioare, ci doar aplica nouă formula de calcul, respectiv numărul total de puncte se înmulțește cu VPRul din anul acesta.
Pensia suplimentară s-a calculat în momentul pensionarii inițiale, procentele și punctele de află înscrise în decizia de pensionare inițială, respectiv în anexele acesteia
Scris de: la pensie la data: 10/07/2024 4:11am
Raspunsul domnului Gica este corect adica prin recalcularea facuta conform noii legi a pensiilor nu se recalculeaza punctele anuale pentru perioada anterioara ci numai se completeaza aceste puncte cu punctele de stabilitate calculate conform art 85 alin (3) din legea 360/2023 iar suma lor se inmulteste cu 81 lei
Scris de: Claudiu la data: 10/07/2024 12:18pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:si cum va explicati ca vecinul meu a avut pensia amrita cu 1100 lei desi a iesit la pensie la varsta de 51 de ani? nu cred ca a avut prea multe puncte de stabilitate daca a iesit la 51 de ani. a fost muncitor instalator e anscut in 53 si a iesit la pensie in 2006
Scris de: Claudiu la data: 10/07/2024 12:21pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:nascut in 55 scuzele mele
Scris de: Claudiu la data: 10/07/2024 12:32pm
Claudiu :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
ii apare pe decizie 44 de ani vechime, cum Dzeu sa aiba atat, a muncit de la 7 ani?
Scris de: GicaH la data: 10/07/2024 12:54pm
Claudiu :
Claudiu :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
ii apare pe decizie 44 de ani vechime, cum Dzeu sa aiba atat, a muncit de la 7 ani?

Omul a avut grupe de muncă.
Dar nu văd de ce va interesează...
Scris de: Claudiu la data: 10/08/2024 1:58am
GicaH :
Claudiu :
Claudiu :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:

nu ma interesaza pe mine, ci pe el, i-e frica sa nu de-a banii inapoi, de aia. ce treaba au grupele de munca cu cei 1100 lei veniti in plus, daca au zis clar ca se pun doar punctele de stabilitate? grupele erau si păna acuma puse, au inmultit cu indice de corectie?
Scris de: GicaH la data: 10/08/2024 4:30am
Claudiu :
GicaH :
Claudiu :
Claudiu :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:

nu ma interesaza pe mine, ci pe el, i-e frica sa nu de-a banii inapoi, de aia. ce treaba au grupele de munca cu cei 1100 lei veniti in plus, daca au zis clar ca se pun doar punctele de stabilitate? grupele erau si păna acuma puse, au inmultit cu indice de corectie?

Totalul unctelor realizate calculate pe vechea lege(care includ punctele pentru stagiile asimilate, șomaj, grupe/condiții de muncă, pensie suplimentara, puncte stagii lucrate după pensionare) la care se adaugă punctele pentru stabilitate pentru perioada de stagiu contributiv( efectiv lucrat) de peste 25 ani, mai puțin stagiile
contributive lucrate după pensionare, totalul se iulteste cu VPR(=81 anul aceste).
Scris de: Dan la data: 10/08/2024 5:21am
Claudiu :
GicaH :
Claudiu :
Claudiu :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:

In 2006 valoarea punctului de pensie era de 323,10 care se inmultea cu punctul mediu anual ( total puncte realizate impartite la 12) .Asa cum spunea si dl. Gica, punctajul obtinut de vecinul dvs ( 44 de ani) a fost datorat grupelor. Presupunând ca a lucrat de la 18 ani, adica din 1973 pina in 2006, tot a avut 33 de ani stagiu efectiv, deci 8 ani de stagiu pentru puncte de stabilitate.Asta ar insemna 4,75 puncte de stabilitate + punctele deja acordate in decizia de pensionare x 81, este credibila cresterea de 1100 lei. Concluzia este ca , pentru vecinul dvs, s-a facut dreptate, deoarece pentru , sa zicem 33 de ani de munca, din 2006 si pina acum a avut o pensie de mizerie.Sa-i dea Dumnezeu sanatate si sa se bucure de cei 1100 de lei in plus , cit mai mult posibil!
Scris de: Claudiu la data: 10/08/2024 12:28pm
Dan :
Claudiu :
GicaH :
Claudiu :
Claudiu :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:

In 2006 valoarea punctului de pensie era de 323,10 care se inmultea cu punctul mediu anual ( total puncte realizate impartite la 12) .Asa cum spunea si dl. Gica, punctajul obtinut de vecinul dvs ( 44 de ani) a fost datorat grupelor. Presupunând ca a lucrat de la 18 ani, adica din 1973 pina in 2006, tot a avut 33 de ani stagiu efectiv, deci 8 ani de stagiu pentru puncte de stabilitate.Asta ar insemna 4,75 puncte de stabilitate + punctele deja acordate in decizia de pensionare x 81, este credibila cresterea de 1100 lei. Concluzia este ca , pentru vecinul dvs, s-a facut dreptate, deoarece pentru , sa zicem 33 de ani de munca, din 2006 si pina acum a avut o pensie de mizerie.Sa-i dea Dumnezeu sanatate si sa se bucure de cei 1100 de lei in plus , cit mai mult posibil!

Va multumim ! aveti dreptate, de la pct de stabilitate iese diferenta de 11 milioane, sai stapaneasca sanatos !
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1