Subiect "Somaj" Deschis de Corneliu la data: 10/07/2024 5:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Somaj
Scris de: Corneliu la data: 10/07/2024 5:37am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Va rog sa ma lamuriti cum se ia in considerare somajul la calculul vechimii.
Re: Somaj
Scris de: GicaH la data: 10/07/2024 7:47am
Corneliu :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Va rog sa ma lamuriti cum se ia in considerare somajul la calculul vechimii.

Somajul se ia în calcul că valoare a indemnizației de șomaj și că perioada de stagiu de cotizare, însă că stagiu necontributiv înainte de 01.04.2001 și stagiu contributiv după acea dată.
Scris de: la pensie la data: 10/08/2024 1:39am
Raspunsul domnului Gica este corect.
Scris de: expert network la data: 10/08/2024 2:53pm
la pensie :
Raspunsul domnului Gica este corect.

Temei legal, va rog!
Scris de: la pensie la data: 10/10/2024 4:56am
Ne pare rau dar nu va putem preciza baza legala ceruta.
Raspunsul nostru la aceasta intrebare se bazeaza pe modul cum clasifica functionarii CNPP perioada somajului, aflat de noi pe surse.
Drepturile acordate somerilor nu s-au platit din fondurile de salarii sau din bugetul asigurarilor sociale ci din fondul de somaj si au fost reglementate prin legi speciale, din afara legislatiei pensiilor, a caror succesiune nu am urmarit-o. Deasemeni contributia de asigurari sociale nu s-a platit de la inceput din drepturile acordate somerilor
La adoptarea noii legi a pensiilor 360/2023 avand in vedere clasificarea stagiilor de cotizare in contributive si necontributive am incercat sa gasim prevederile legale prin care s-a inceput plata contributiile de asigurare sociala pentru drepturile de somaj, insa din pacate nu am reusit.
Scris de: gheorghe la data: 10/12/2024 12:46am
la pensie :
Ne pare rau dar nu va putem preciza baza legala ceruta.
Raspunsul nostru la aceasta intrebare se bazeaza pe modul cum clasifica functionarii CNPP perioada somajului, aflat de noi pe surse.
Drepturile acordate somerilor nu s-au platit din fondurile de salarii sau din bugetul asigurarilor sociale ci din fondul de somaj si au fost reglementate prin legi speciale, din afara legislatiei pensiilor, a caror succesiune nu am urmarit-o. Deasemeni contributia de asigurari sociale nu s-a platit de la inceput din drepturile acordate somerilor
La adoptarea noii legi a pensiilor 360/2023 avand in vedere clasificarea stagiilor de cotizare in contributive si necontributive am incercat sa gasim prevederile legale prin care s-a inceput plata contributiile de asigurare sociala pentru drepturile de somaj, insa din pacate nu am reusit.
Scris de: gheorghe la data: 10/12/2024 12:49am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: somajul dupa 2001 fiind stagiu contributiv se acorda si puncte de stabilitate
Scris de: la pensie la data: 10/14/2024 10:28am
Pentru domnul Gheorghe
Perioada de somaj dupa data de 01 aprilie 2001 este considerata stagiu de cotizare contributiv si se ia in calculuil punctajului de stabilitate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1