Subiect "Perioada pensie invaliditate" Deschis de Mihai la data: 10/15/2024 6:11am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Perioada pensie invaliditate
Scris de: Mihai la data: 10/15/2024 6:11am
Gen:M
Data nasterii:1967
Stagiul de cotizare:24 ani și 6 luni
Alte date:Stagiu necontributiv 1 an și 10 luni
Intrebare:
Pe Legea nr. 263 cuantumul pensiei de invaliditate se lua ca perioadă asimilată atunci când ieșiai la pensie de drept, la limita de vârstă. Acum, pe legea nouă, nu mai este luat ca perioadă asimilată deci nu mai îți crește pensia la limită de vârstă. Prin urmare la un moment dat vor exista în sistem cei care au o creștere datorită perioadei asimilate li cei care nu vor beneficia de această creștere.Nu este o inechitate introdusă de legea nouă a pensiilor?
Re: Perioada pensie invaliditate
Scris de: la pensie la data: 10/16/2024 2:49am
Aveti dreptate.
Atat in legea pensiilor 360/2023 cat si in normele de aplicare ale acesteea nu este clarificat modul de calcul al punctajului pensiei pe perioada pensiei de invaliditate la trecerea la pensie pentru limita de varsta. Rugam pensionarii care in aceasta perioada se afla in aceasta situatie sa ceara buletinul de calcul si sa vina cu precizari.
Daca la trecerea de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta se va scadea punctajul aferent stagiului potential si nu se va lua in calcul valoarea pensiei de invaliditate pensia calculata se va diminua si se va plati in continuare cuantumul pensiei de invaliditate in plata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1