https://www.cnpp.ro/transparenta-decizionala
La adresa de mai sus se găsește startul ordinului cu noile modele de decizii de pensionare conform legii 360/2023.
Le-a găsit cineva publicate în monitorul oficial?!
Dacă nu sunt, bănuiesc că este încă un motiv pentru care încă nu se eliberează decizii de pensionare potrivit legii noi.
Este interesant studiul asupra acestor formulare noi!
Din ceea ce am reușit să observ, perioada de pensie de invaliditate de până la data de 1 septembrie 2024, este inclusă la stagiul asimilat , DACĂ ( consider eu) a fost valorificată anterior datei de 1 septembrie 2024.
După cum se poate observa în anexa la decizia de pensionare, la capitolul "Perioade asimilate".
" Alte perioade asimilate valorificate cf. legislației anterioare datei de 01.09.2024 ani luni zile
."
Consider că persoanele care se află în situația de a fi beneficiar al pensiei de invaliditate anterior datei de 1 septembrie 2024, la data ieșirii la pensie la limită de vârstă, TREBUIE să beneficieze de această perioadă ca fiind perioadă asimilată. Pentru că așa a fost legea în perioada respectivă.
Noua lege, nu poate avea efect retroactiv asupra perioadei anterioare.
Nu știu exact cum se încadrează perioada de după 1 septembrie, în cazul în care beneficiarul este pensionar în baza legii anterioare. In principiu, potrivit deciziilor de recalculare emise, nu mai există pensionari beneficiari de pensie în baza fostelor legi.
Culmea este că efectul fostelor decizii și-au pierdut efectul printr-o decizie emisă în afara cadrului legal ( legea nouă nefiind în vigoare la data emiterii deciziilor de recalculare).