Subiect "POT BENEFICIA DE PENSIE ?" Deschis de CRISTINA IORDACHE la data: 10/31/2024 9:53am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
POT BENEFICIA DE PENSIE ?
Scris de: CRISTINA IORDACHE la data: 10/31/2024 9:53am
Gen:FEMININ
Data nasterii:30,07,1962
Stagiul de cotizare:14 ANI SI 5 LUNI
Alte date:14 ANI SI 5 LUNI LUCRATI IN TARA
Intrebare:POT BENEFICIA DE PENSIE IN TARA ? DUPA CE AM LUCRAT 14 ANI SI 5 LUNI AM PLECAT IN STATELE UNITE IN INTERES DE SERVICIU UNDE IMI DESFASOR ACTIVITATEA SI IN PREZENT.AS DORI SA STIU DACA POT CUMPARA VECHIME 7 LUNI PENTRU A COMPLETA STAGIUL DE VECHIME DE 15 ANI CA SA POT OBTINE PENSIE DE LA STATUL ROMAN UNDE AM COTIZAT.
MULTUMESC!
Re: POT BENEFICIA DE PENSIE ?
Scris de: GicaH la data: 10/31/2024 10:26am
CRISTINA IORDACHE :
Gen:FEMININ
Data nasterii:30,07,1962
Stagiul de cotizare:14 ANI SI 5 LUNI
Alte date:14 ANI SI 5 LUNI LUCRATI IN TARA
Intrebare:POT BENEFICIA DE PENSIE IN TARA ? DUPA CE AM LUCRAT 14 ANI SI 5 LUNI AM PLECAT IN STATELE UNITE IN INTERES DE SERVICIU UNDE IMI DESFASOR ACTIVITATEA SI IN PREZENT.AS DORI SA STIU DACA POT CUMPARA VECHIME 7 LUNI PENTRU A COMPLETA STAGIUL DE VECHIME DE 15 ANI CA SA POT OBTINE PENSIE DE LA STATUL ROMAN UNDE AM COTIZAT.
MULTUMESC!

Da, puteți cumpăra vechime pentru o perioadă când nu ați lucrat cu contract de muncă.
Re: POT BENEFICIA DE PENSIE ?
Scris de: la pensie la data: 10/31/2024 11:01am
Aveti dreptul sa incheiati un contract de asigurare sociala cu Casa Nationala de Pensii Publice din Romania in vederea realizarii stagiului minim de cotizare contributiv.
Nu intelegem expresia "am plecat in Statele Unite in interes de serviciu "
Daca ati emigrat in Statele Unite si acolo ati lucrat cotizand pentru pensie, nu este nevoie sa va completati stagiul de cotizare lucrat in Romania pentruca Romania si Statele Unite au incheiat un Acord bilateral in domeniul securitatii sociale prin care se recunosc reciproc stagiile de cotizare lucrate in cele doua tari.
Informatii suplimentare in privinta acestui acord puteti afla cautand pe internet "Acord bilateral in domeniul securitatii sociale intre Romania si Statele Unite ale Americii" sau adresandu-va direct institutiei la care platiti contributie la pensie in SUA
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1