Subiect "comunicarea electronica prin intermediul Portalului Casei Nationale de Pensii Publice" Deschis de luciana la data: 11/05/2024 4:18am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
comunicarea electronica prin intermediul Portalului Casei Nationale de Pensii Publice
Scris de: luciana la data: 11/05/2024 4:18am
Gen:f
Data nasterii:1965
Stagiul de cotizare:

Intrebare:Stie cineva daca functioneaza comunicarea electronica prin intermediul Portalului Casei Nationale de Pensii Publice? Deoarece am cont online descis la CNPP, am citit procedura de comunicare si am decis sa-incerc sa-mi depun actele si cererea pentru pensie la limita de varsta. Credeti ca functioneaza?! Eu vreau sa sper... ca da... Cunoasteti pe cineva care a incercat si daca a totul a decurs conform procedurii, sau e o alta mare amagire/dezamagire a cetatenilor?!
Re: comunicarea electronica prin intermediul Portalului Casei Nationale de Pensii Publice
Scris de: GicaH la data: 11/05/2024 4:27am
luciana :
Gen:f
Data nasterii:1965
Stagiul de cotizare:

Intrebare:Stie cineva daca functioneaza comunicarea electronica prin intermediul Portalului Casei Nationale de Pensii Publice? Deoarece am cont online descis la CNPP, am citit procedura de comunicare si am decis sa-incerc sa-mi depun actele si cererea pentru pensie la limita de varsta. Credeti ca functioneaza?! Eu vreau sa sper... ca da... Cunoasteti pe cineva care a incercat si daca a totul a decurs conform procedurii, sau e o alta mare amagire/dezamagire a cetatenilor?!

Deocamdată se depun acte doar în format fizic, pe hârtie.
Numai dacă treceți de la pensie anticipata la pensie limita de vârstă conform art.56 din noua lege a pensiilor puteți depune cererea online, sau dacă aveți activitate doar după 01.04.2001.
Re: comunicarea electronica prin intermediul Portalului Casei Nationale de Pensii Publice
Scris de: Alexandru la data: 11/05/2024 1:01pm
Nu ar trebui sa se faca automat trecerea de la pensia anticipata la cea de limita de varsta? Ca doar toate actele sunt depuse la dosar....
Iar plata drepturilor recalculate se va face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii? Nu retroactiv, in cazul in care nu s-a depus cererea la timp?
Scris de: luciana la data: 11/06/2024 2:48am
Nu sunt pensionata. Dar o sa incerc varianta online, deoarece procedura descrisa de CNPP permite solicitarea pensionarii la limita de varsta. Pot selecta tipul de pensie atunci cand sunt logata in contul meu. Procedura ar fi solicitarea facuta din cont si depunerea tuturor documentelor scanate. CNPP iti trimite pe mail un nr. de inregistrare si iti redirectioneaza solicitarea la Casa Judeteana de care apartii. Acestia din urma iti trimit si ei un numar de inregistrare, verifica documentele, daca mai trebuie ceva iti cer, daca nu, te programeaza la o data si ora pentru verificarea identitatii tale si a actelor in original, urmand ca decizia sa o primesti online.
Asta ar fi grozav.
Procedura este aprobata de cativa ani si nu stiu daca a incercat cineva aceasta varianta. Am citit tot la dvs. aici ca ar fi implementat sistemul cei de la CJP Bacau?!...

Multumesc pentru raspunsurile/comentariile dvs.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1