Subiect "Cind ma pot pensiona dupa noua lege a pensiilor" Deschis de GINA DUMITRU la data: 11/07/2024 6:22am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cind ma pot pensiona dupa noua lege a pensiilor
Scris de: GINA DUMITRU la data: 11/07/2024 6:22am
Gen:F
Data nasterii:29 oct.1967
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:GEN.feminin Data nasterii 29 oct.1967 stagiul de cotizare 19 ani ,dupa noua lege a pensiilor cind ma pot pensiona pentru limita de virsta si daca am crescut doi copii pot beneficia de reducere chiar daca nu am stagiu de cotizare de 35 de ani ? va multumesc frumos..
Re: Cind ma pot pensiona dupa noua lege a pensiilor
Scris de: GicaH la data: 11/07/2024 6:29am
GINA DUMITRU :
Gen:F
Data nasterii:29 oct.1967
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:GEN.feminin Data nasterii 29 oct.1967 stagiul de cotizare 19 ani ,dupa noua lege a pensiilor cind ma pot pensiona pentru limita de virsta si daca am crescut doi copii pot beneficia de reducere chiar daca nu am stagiu de cotizare de 35 de ani ? va multumesc frumos..

Aveți dreptul la pensie limita de vârstă conform datei de naștere n februarie 2031 stagiu complet de
cotizare 35 ani, stagiu minim de
cotizare 15 ani.
Nu puteți beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare la limită de vârstă pentru cei doi copii decât dacă aveți stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Re: Cind ma pot pensiona dupa noua lege a pensiilor
Scris de: la pensie la data: 11/07/2024 8:35am
Raspunsul domnului Gica este corect
Conform prevederilor legii pensiilor 360/2023 aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei standard de pensionare la varsta de 63 ani si 4 luni, adica in data de 28 februarie 2031. Pentru aceasta pensie trebuie sa aveti realizat stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani.
Nu beneficiati de reducerea varstei standard de pensionare pentru nasterea si cresterea a doi copii pentruca pentru aceasta trebuie sa aveti stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1