Subiect "Trecerea de la PAP la PLV" Deschis de Dobrita Costel la data: 11/08/2024 12:17pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Trecerea de la PAP la PLV
Scris de: Dobrita Costel la data: 11/08/2024 12:17pm
Gen:M
Data nasterii:04.10.1959
Stagiul de cotizare:42 ani
Alte date:
Intrebare:Sunt in PAP din februarie 2021.In data de 04.10.2024 am implinit 65 de ani ,deci conform legii trebuia sa trec din oficiu de la PAP la PLV .Acest lucru nu s-a intamplat ,in oct.si noiembrie primind pensia cu diminuare.Am fost prevazator și la inceputul lunii septembrie am depus la casa de pensii o cerere prin care solicitam aceasta trecere ,cererea a fost inregistrata,dar in continuare primesc pensia diminuata.Am fost la casa de pensii ,am scris si online ,dar fara nici un rezultat.Sa inteleg că voi primi mereu pensia diminuata ? Ce ma sfatuiti să fac?(multumesc anticipat)
Re: Trecerea de la PAP la PLV
Scris de: IOAN VICTOR la data: 11/09/2024 4:01am
Art 144 L360 29.11.2023

(4) La data intrării în vigoare a prezentei legi, pensiile anticipate parțiale, stabilite conform legislației anterioare intrării în vigoare a prezentei legi, devin pensii anticipate, cu menținerea procentului de diminuare.

...
(7) La data îndeplinirii condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, prevăzute de prezenta lege, pensia anticipată prevăzută la alin. (3) și (4) și art. 146 se transformă, din oficiu, în pensie pentru limită de vârstă și se recalculează prin eliminarea diminuării și, după caz, prin adăugarea perioadelor asimilate și a stagiilor de cotizare realizate și nevalorificate la stabilirea pensiei.
Re: Trecerea de la PAP la PLV
Scris de: la pensie la data: 11/09/2024 8:20am
Domnul Ioan Victor mentioneaza prevederile legii pensiilor 360/2023 in cazul dv, insa aceste prevederi sunt aplicate intr-un termen nedefinit in functie de capacitatile umane ale Caselor de pensii si de volumul de lucru al acestora.
Avand in vedere ca in aceasta perioada volumul de lucru depaseste cu mult capacitatile personalului Caselor de pensii teritoriale apreciem ca vi se vor acorda ioate drepturile prevazute de lege dar cu intarziere mare.
Deci consideram ca este inutil sa mai interveniti in continuare ci sa asteptati pana cand dosarul dv va intra in lucru, pentruca drepturile restante vor fi calculate de la data cand s-au deschis aceste drepturi.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1