Subiect "decizie lv" Deschis de Nicoleta la data: 11/14/2024 9:24am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
decizie lv
Scris de: Nicoleta la data: 11/14/2024 9:24am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Am depus dosarul pe 17.09.2024 si decizia nu a venit inca. Stie cineva cand o vom primi ?
Re: decizie lv
Scris de: Marius la data: 11/14/2024 9:34am
În urmă cu câteva zile șeful casei de pensii informa ca softul este în teste,se lucrează intens, urmând ca după 15 nov. sa se emită deciziile în speranța ca în luna decembrie sa între în plată.
Urmaresc și eu cu interes, am depus dosarul pe 23 sep.
Scris de: Gheorghiu Adrian la data: 11/14/2024 1:38pm
Marius :
În urmă cu câteva zile șeful casei de pensii informa ca softul este în teste,se lucrează intens, urmând ca după 15 nov. sa se emită deciziile în speranța ca în luna decembrie sa între în plată.
Urmaresc și eu cu interes, am depus dosarul pe 23 sep.

----------------
Thuamneeee...soft in teste?
Cum naiba sa "faci" un soft fara sa ai o baza?...baza fiind art.16/2 din NORME aplicare L360/2023 care zice asa: "Modalitatea tehnică de transformare a zilelor lucrătoare în zile calendaristice, în vederea determinării stagiului de cotizare realizat, se face potrivit procedurii aprobate prin ordin al președintelui Casei Naționale de Pensii Publice, denumită în continuare CNPP, emis în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri și care se publică în Monitorul Oficial al României."
SE PUBLICA inseamna ca se publica, nu?
A publica "ceva" in MOf. inseamna a OFERI dreptul la OPOZABILITATE...sau NU
Soft inseamna sistem de programe pentru calculatoare incluzând procedurile lor de aplicare.
METODOLOGIA (prevazuta, culmea, de lege) inseamna "proceduri", metodologii.
In concluzie: unde si cand a fost publicata METODOLGIA sau ordinul presedintelui CNPP, conform prevederilor noii legi?
Unde?
Un avocat stagiar castiga 100% anularea legii 360/2023.
Dar suntem "ocupati" cu alegeri.
Unde sunt avertizorii de integritate?
Ce pazeste Avocatul poporului? Curtea Constitutionala?...aaaa...nu intra in atributiile lor?
De unde si pana unde pensia este VENIT?...si asa intram intr-o alta tema...
Sanatate.
Scris de: Alexandru la data: 11/15/2024 2:32pm
Nu este valabil ordinul de mai jos?

https://bbexpert.ro/wp-content/uploads/2021/07/Ordin-59-2014-calcul-stagiu.pdf
Scris de: Alexandru la data: 11/15/2024 2:40pm
Cel putin asta e raspunsul primit de la AI :)

""Ordinul nr. 59/2014 privind transformarea zilelor lucrătoare în zile calendaristice pentru determinarea stagiului de cotizare se aplică și în cazul Legii nr. 360/2023. Legea nr. 360/2023 a adus modificări și actualizări în sistemul public de pensii, dar procedura tehnică de transformare a zilelor lucrătoare în zile calendaristice rămâne reglementată de Ordinul nr. 59/2014""
Scris de: Gheorghiu Adrian la data: 11/16/2024 12:14pm
Alexandru :
Cel putin asta e raspunsul primit de la AI :)

""Ordinul nr. 59/2014 privind transformarea zilelor lucrătoare în zile calendaristice pentru determinarea stagiului de cotizare se aplică și în cazul Legii nr. 360/2023. Legea nr. 360/2023 a adus modificări și actualizări în sistemul public de pensii, dar procedura tehnică de transformare a zilelor lucrătoare în zile calendaristice rămâne reglementată de Ordinul nr. 59/2014""

este publicat in monitor? unde? cand?
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1