Subiect "Decizie de pensionare" Deschis de Chiriac Carmen la data: 11/16/2024 2:47am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Decizie de pensionare
Scris de: Chiriac Carmen la data: 11/16/2024 2:47am
Gen: Feminin
Data nasterii:19.06.1066
Stagiul de cotizare:36 ani
Alte date: facultate la zi,4 ani, un copil
Intrebare:Buna seara
Am depus cerere de pensionare pt.limita de varsta pe data de 03.09.2024
si raspunsul functionarilor de la ghiseu variaza intre " aplicatia este in testare" di " nu avem aplicatie".
Avand in vedere ce s-a scris pe forum- ca nu s-a publicat ordinul privind
metodologia de calcul a contributivitatii,credeti ca e posibil ca
aceasta lege 360/2023 sa nu mai fie aplicată după alegeri?
Mulțumesc
Re: Decizie de pensionare
Scris de: Alexandru la data: 11/15/2024 2:46pm
Gasiti pe site-ul CNPP informarea privind solutionarea cererilor de pensionare:

https://www.cnpp.ro/ro/-/informare-solutionare-cereri-pensionare-conform-legii-360-2023?redirect=https%3A%2F%2Fwww.cnpp.ro%2Fro%2Fhome%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_UwEJ6YMWXTTi%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-32%26p_p_col_count%3D1

Sa nu se mai aplice Legea 360/2023? Exclus...
Scris de: Gheorghiu Adrian la data: 11/16/2024 12:52pm
Alexandru :

https://www.cnpp.ro/ro/-/informare-solutionare-cereri-pensionare-conform-legii-360-2023?redirect=https%3A%2F%2Fwww.cnpp.ro%2Fro%2Fhome%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_UwEJ6YMWXTTi%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-32%26p_p_col_count%3D1

foarte activ, deodata, acest Alexandru...nenea Alexandru, vezi ca zilele trecute, niste tovarasi de la FMI tocmai ne-au vizitat...vreti parale?...eliminati pensionarea anticipata...te bagi la discutii?...
Scris de: Chiriac Carmen la data: 11/18/2024 2:37am
Alexandru :

Mulțumesc dlui Alexandru! Am vazut acel mesaj,dar creeaza mai multă confuzie.
Cum ar putea fi determinată conducerea CNPP sa isi asume un termen de rezolvare,asa cum se procedează cand cineva se apucă de un demers?
Pentru ca explicația cu softul nu e plauzibilă, intrucat mi se pare cel putin ciudat sa te apuci de o treabă,fara sa ai tot ce e nevoie sa duci la bun sfârșit.
Mulțumesc!

Scris de: Marius la data: 11/18/2024 3:48am
Chiriac Carmen :

Pentru ca explicația cu softul nu e plauzibilă, intrucat mi se pare cel putin ciudat sa te apuci de o treabă,fara sa ai tot ce e nevoie sa duci la bun sfârșit.

Mai repede as crede ca asta vara toate resursele au fost orientate către secțiunea de recalculare a softului și mai puțin sau chiar deloc pt calculul noilor dosare ce urmau a fi depuse din septembrie.
Scris de: la pensie la data: 11/18/2024 12:49pm
Este exclus ca dupa alegeri sa fie abrogata legea pensiilor 360/2023 insa nu este exclus ca sa fie modificata.
Re: Decizie de pensionare neprimită
Scris de: Chiriac Carmen la data: 11/20/2024 3:46am
la pensie :
Este exclus ca dupa alegeri sa fie abrogata legea pensiilor 360/2023 insa nu este exclus ca sa fie modificata.[/quote

Cu siguranță!
Dar acesta sa fie motivul pentru care nu se emit decizii in baza acestei legi si se tot da vina pe softul care, normal trebuia sa fie funcțional inca de publicare.
Si toate declarațiile conducerii CNPP despre task force si eforturi colosale, sunt doar praf electoral?
Mulțumesc
Scris de: Chiriac Carmen la data: 11/27/2024 7:13am
Marius :
Chiriac Carmen :

Mai repede as crede ca asta vara toate resursele au fost orientate către secțiunea de recalculare a softului și mai puțin sau chiar deloc pt calculul noilor dosare ce urmau a fi depuse din septembrie.

Se pare ca actiunea asta a secătuit casa de pensii, până si de bun simț.
Pentru ca nu e posibil sa fim mințiți si purtați pe drumuri de atât timp.

Domnilor administratori ai site-ului, va rugam sa ne sfătuiți ce putem face, ca simpli cetățeni.
Mulțumesc
Scris de: Marius la data: 11/27/2024 7:47am
Chiriac Carmen :

Se pare ca actiunea asta a secătuit casa de pensii, până si de bun simț.
Pentru ca nu e posibil sa fim mințiți si purtați pe drumuri de atât timp.
Mulțumesc

Bine ar fi sa gresesc, dar eu am temerea ca nu exista nici un soft. Au creat un modul sa recalculeze deciziile vechi, ceea e simplu, se preiau niste date se fac cateva operatii simple si se tipareste o coala A4.
Imi e greu sa cred ca se tot testeaza ceva ce trebuia sa fie gata de cateva luni, se puteau emite decizii pt dosare simple, fara complicatii.
Nu cred ca s-a intamplat vreodata in istoria Casei, ca timp de 2 luni sa nu se emita nici o decizie (am vazut doar decizii emise pt dosare depuse inainte de 02 sept. - adica cu softul vechi, care se pare ca nu a fost sters).
Scris de: la pensie la data: 11/27/2024 12:03pm
Pentru doamna Carmen
Regretam ca nu va putem indica o solutie pentru a iesi rapid din aceasta criza in afara de aceeea de a astepta.
Dupa opinia noastra problema softului pentru calculul pensiilor conform noii legi a pensiilor se datoreaza faptului ca prevederile legii nu sunt clare pentru unele situatii si softul nu poate fi finalizat decat dupa clarificarea acestor prevederi.
Si noi asteptam unele clarificari pentru a face adaptarea programului de calcul la prevederile noii legi a pensiilor.

Pentru domnul Marius
Opinia noastra este putin diferita de cea a dv astfel :
Exista un soft dar acesta nu se testeaza pentruca nu este finalizat din cauza ca nu sunt clare toate prevederile necesare finalizarii lui asa cum i-am spus si doamnei Carmen
In ceiace priveste modulul mentionat de dv referitor la recalcularea pensiilor acesta este tot un soft mai simplu dar care sufera de aceiasi boala cu softul pentru calcularea pensiilor, pentruca si astazi sunt pensionari care nu au primit decizii de recalculare a pensiilor.
Noi credem ca pentru iesirea din criza trebuie mai intai clarificate prevederile legale pentru toate situatiile existente, apoi finalizarea celor doua softuri si apoi vorbim de aplicarea lor.
Din pacate clarificarea prevederilor legale pentru anumite situatii necesita noi reglementari legale care sunt greu de obtinut in aceasta perioada de criza politica.
Sa fim optimisti si sa speram ca treptat vor fi rezolvate toate problemele actuale, politice si cele referitoare la pensii.
Scris de: Marius la data: 11/27/2024 1:10pm
la pensie :

Din pacate clarificarea prevederilor legale pentru anumite situatii necesita noi reglementari legale care sunt greu de obtinut in aceasta perioada de criza politica.
Sa fim optimisti si sa speram ca treptat vor fi rezolvate toate problemele actuale, politice si cele referitoare la pensii.

Foarte posibil sa aveți dreptate, dar sa nu uitam ca și procesul de digitalizare al dosarelor a durat ani de zile, au început cu cele simple și au lăsat la urma pe cele grele.
La fel și cu procesul de recalculare, cele ușoare au fost trimise primele, apoi s-au poticnit, au trimis greșit, au revenit.
Se puteau calcula dosarele fără complicații și trimise.
Probabil sunt multe persoane care peste puțin timp vor rămâne fără asigurare medicala.
Sunt de acord cu dumneavoastră, sa fim optimisti, se va rezolva într-un final situația aceasta neplăcută.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1