Subiect "Soft noi" Deschis de STOIAN NICOLETA la data: 12/05/2024 2:38pm
Pagina curenta: 1 din 2 Mergi la pagina: 1 2
Soft noi
Scris de: STOIAN NICOLETA la data: 12/05/2024 2:38pm
Gen:feminin
Data nasterii:19.10.1965
Stagiul de cotizare:34 , 7 luni + facultate
Alte date:
Intrebare:functioneaza noul soft?au inceput sa se emita decizii in timis pt dosare depuse dupa 01.09?
Re: Soft noi
Scris de: Alexandru la data: 12/06/2024 5:29am
Comunicat de presă

A început stabilirea drepturilor de pensii pentru persoanele care au depus cereri începând cu luna septembrie 2024

Casele teritoriale de pensii au început de luni - 02.12.2024 - să emită decizii de pensii pentru persoanele care au depus cereri începând cu luna septembrie 2024, în temeiul Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii.

Pentru aceste decizii, drepturile curente și restante vor fi achitate în cursul lunii decembrie 2024 conform regulamentului de plăți (prin mandat poștal, în cont bancar sau, în situații excepționale, prin casieria caselor teritoriale de pensii).

Precizăm, cu acest prilej, că au fost asigurate toate sumele necesare plății pensiilor și celorlalte drepturi care se achită prin intermediul caselor teritoriale de pensii.

Casa Națională de Pensii Publice

04.12.2024
Re: Soft nou
Scris de: STOIAN NICOLETA la data: 12/06/2024 6:39am
Alexandru :
Comunicat de presă

A început stabilirea drepturilor de pensii pentru persoanele care au depus cereri începând cu luna septembrie 2024

Casele teritoriale de pensii au început de luni - 02.12.2024 - să emită decizii de pensii pentru persoanele care au depus cereri începând cu luna septembrie 2024, în temeiul Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii.

Pentru aceste decizii, drepturile curente și restante vor fi achitate în cursul lunii decembrie 2024 conform regulamentului de plăți (prin mandat poștal, în cont bancar sau, în situații excepționale, prin casieria caselor teritoriale de pensii).

Precizăm, cu acest prilej, că au fost asigurate toate sumele necesare plății pensiilor și celorlalte drepturi care se achită prin intermediul caselor teritoriale de pensii.

Casa Națională de Pensii Publice

04.12.2024
Re: Soft nou
Scris de: STOIAN NICOLETA la data: 12/06/2024 6:42am
buna ziua
am vazut comunicatul pe site, intrebam daca a primit cineva decizia, caci in unele judete inca nu functioneaza se pare
multumesc
Scris de: GicaH la data: 12/06/2024 12:35pm
STOIAN NICOLETA :
buna ziua
am vazut comunicatul pe site, intrebam daca a primit cineva decizia, caci in unele judete inca nu functioneaza se pare
multumesc

Încă nu, cel puțin in Timiș, după câte știu eu.
Scris de: Sorina Lungu la data: 12/07/2024 5:56am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Oare la categoria "cereri" sunt incluse si cererile pensionarilor care au solicitat trecerea de la pensia anticipata partial la pensia pentru limita de varsta, prin reducerea varstei de pensionare, conform art.56 din noua lege a pensiilor? In interpretarea celor care scriu in mass media cererile despre care se discuta in comunicatul CNPP ar face referire doar la cererile de stabilire a pensiilor noi, pentru persoanele care nu sunt inca pensionari.
Care este interpretarea dvs?
Multumesc.
Scris de: GicaH la data: 12/07/2024 5:59am
Sorina Lungu :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Oare la categoria "cereri" sunt incluse si cererile pensionarilor care au solicitat trecerea de la pensia anticipata partial la pensia pentru limita de varsta, prin reducerea varstei de pensionare, conform art.56 din noua lege a pensiilor? In interpretarea celor care scriu in mass media cererile despre care se discuta in comunicatul CNPP ar face referire doar la cererile de stabilire a pensiilor noi, pentru persoanele care nu sunt inca pensionari.
Multumesc.

Părerea mea, este că sunt incluse și cele prin transformarea pensiilor anticipate parțial sau anticipate nepenalizate, conform art.56 din noua lege a pensiilor in pensii limită de vârstă.
Scris de: Sorina Lungu la data: 12/07/2024 6:09am
GicaH :
Sorina Lungu :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Multumesc.

Părerea mea, este că sunt incluse și cele prin transformarea pensiilor anticipate parțial sau anticipate nepenalizate, conform art.56 din noua lege a pensiilor in pensii limită de vârstă.

Multumesc pentru raspunsul prompt. Asa interpretam si eu comunicatul CNPP dar nu m-ar mira ca prioritatea caselor de pensii sa fie emiterea deciziilor si plata pensiilor pentru pensionarii noi. Sunt poate persoane care au incetat activitatea si stau fara nicio sursa de venit de cateva luni.
Scris de: la pensie la data: 12/07/2024 7:44am
Suntem de acord cu concluzia la care ati ajuns.
Toate cererile trebuie luate in calcul indiferent daca vin din partea pensionarilor sau nu.
Scris de: GicaH la data: 12/07/2024 9:39am
Sorina Lungu :
GicaH :
Sorina Lungu :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Multumesc.

Multumesc pentru raspunsul prompt. Asa interpretam si eu comunicatul CNPP dar nu m-ar mira ca prioritatea caselor de pensii sa fie emiterea deciziilor si plata pensiilor pentru pensionarii noi. Sunt poate persoane care au incetat activitatea si stau fara nicio sursa de venit de cateva luni.

Să vă dau un caz, un prieten fiind demis, a depus în 30 septembrie 2024 cererea de pensionare la limită de vârstă conform art 56 din noua lege a pensiilor, având decizie de pensionare anticipata parțial de un an, nepusă în plată lucrând între timp.
Dar, surpriza, i-a fost pusă în plată pensia anticipată parțială începând cu 1 octombrie și i-au trimis pensia anticipata parțial, fără a i se emite cea de limita de vârstă până acum.
Scris de: Claudia la data: 12/08/2024 7:59am
GicaH :
Sorina Lungu :
GicaH :
Sorina Lungu :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Multumesc.

Să vă dau un caz, un prieten fiind demis, a depus în 30 septembrie 2024 cererea de pensionare la limită de vârstă conform art 56 din noua lege a pensiilor, având decizie de pensionare anticipata parțial de un an, nepusă în plată lucrând între timp.
Dar, surpriza, i-a fost pusă în plată pensia anticipată parțială începând cu 1 octombrie și i-au trimis pensia anticipata parțial, fără a i se emite cea de limita de vârstă până acum.

Buna ziua,
Am iesit la pensie anticipata partial incepand cu 01 August 2024, nici pana acum nu am primit decizia cu pct de stabilitate. In luna septembrie am trimis prin posta cu confirmare de primire ( la ghiseu au refuzat primirea cererii) solicitare de trecere la pensie limita de varsta conform art 56 si bineinteles nu am inca nici un raspuns.
Bataie de joc si lipsa totala de profesionalism, sentiment care-l am aproape mereu cand apelez la serviciile institutiilor publice!
Scris de: GicaH la data: 12/08/2024 11:12am
Claudia :
GicaH :
Sorina Lungu :
GicaH :
Sorina Lungu :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Multumesc.

Buna ziua,
Am iesit la pensie anticipata partial incepand cu 01 August 2024, nici pana acum nu am primit decizia cu pct de stabilitate. In luna septembrie am trimis prin posta cu confirmare de primire ( la ghiseu au refuzat primirea cererii) solicitare de trecere la pensie limita de varsta conform art 56 si bineinteles nu am inca nici un raspuns.
Bataie de joc si lipsa totala de profesionalism, sentiment care-l am aproape mereu cand apelez la serviciile institutiilor publice!

Eu zic să mai aveți puțină răbdare, căci nu a primit nimeni decizii de pensionare pe noua lege a pensiilor 360/2023.
Scris de: Marius la data: 12/09/2024 5:50am
GicaH :

Eu zic să mai aveți puțină răbdare, căci nu a primit nimeni decizii de pensionare pe noua lege a pensiilor 360/2023.

Am văzut pe rețele de socializare ca s-au emis decizii noi.
Am scris și eu un email la sector 4, sa vedem ce îmi răspunde.
Scris de: GicaH la data: 12/09/2024 7:13am
Marius :
GicaH :

Am văzut pe rețele de socializare ca s-au emis decizii noi.
Am scris și eu un email la sector 4, sa vedem ce îmi răspunde.

Cu poștașul ai luat legătura?
Scris de: Marius la data: 12/09/2024 7:29am
GicaH :

Nu folosesc serviciul Posta Romana.
Soției care a ieșit la pensie anticipata anul trecut, i-am trecut totul pe online, inclusiv cuponul.
Am văzut ca inițial au trimis angajatorului informarea de emitere a deciziei, ceea ce pe legea veche nu se obișnuia.
Așteptam, poate îmi răspunde și la mail, cu toate ca nu cred......
Scris de: GicaH la data: 12/09/2024 8:57am
Marius :
GicaH :

Nu folosesc serviciul Posta Romana.
Soției care a ieșit la pensie anticipata anul trecut, i-am trecut totul pe online, inclusiv cuponul.
Am văzut ca inițial au trimis angajatorului informarea de emitere a deciziei, ceea ce pe legea veche nu se obișnuia.
Așteptam, poate îmi răspunde și la mail, cu toate ca nu cred......

Și eu am totul online, dar decizia se trimite fizic pe hârtie în original, așa că te sfătuiesc să întrebi poștașul.
Cum le va trimite celor care s-au pensionat după 1 septembrie decizia și carnetul de muncă în online?
Scris de: Marius la data: 12/09/2024 9:17am
GicaH :

Și eu am totul online, dar decizia se trimite fizic pe hârtie în original, așa că te sfătuiesc să întrebi poștașul.
Cum le va trimite celor care s-au pensionat după 1 septembrie decizia și carnetul de muncă în online?

Normal ce se trimite prin posta decizia, am vrut sa spun ca nu cunosc poștașul. Cu toate ca ar fi fost mai simplu sa ne cheme sa ne ridicam singuri decizia, am câteva stații de tramvai distanță, nu vad sensul sa stea 5 zile pe drum.

Plăcut surprins, tocmai ce a răspuns Casa de Pensii la mail, îmi spun ca solicitarea e în curs de rezolvare.
Scris de: Sorina Lungu la data: 12/09/2024 10:21am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Domnul Marius, si eu apartin tot de sectorul 4. Nu stiu daca raspunsul primit de dvs.e prea clar. Va rog sa-mi spuneti si mie daca primiti decizia de pensionare in luna decembrie, asa cum se lauda cei de la cnpp. Multumesc.
Scris de: Marius la data: 12/09/2024 10:46am
Sorina Lungu :

Domnul Marius, si eu apartin tot de sectorul 4. Nu stiu daca raspunsul primit de dvs.e prea clar. Va rog sa-mi spuneti si mie daca primiti decizia de pensionare in luna decembrie, asa cum se lauda cei de la cnpp. Multumesc.

Răspunsul la mail e clar și simplu, e un replay cu o propoziție, fără semnătura, dar e bun și asa.
Acum, ei se lauda ca în decembrie baga banii, ca de un plic cu hârtii nu prea am nevoie, pot pe portal sa vad cupoane, etc. La dosar am lăsat și un extras de cont.

Sa auzim de bine!
Scris de: Chiriac Carmen la data: 12/09/2024 12:21pm
Marius :
Sorina Lungu :

Răspunsul la mail e clar și simplu, e un replay cu o propoziție, fără semnătura, dar e bun și asa.
Acum, ei se lauda ca în decembrie baga banii, ca de un plic cu hârtii nu prea am nevoie, pot pe portal sa vad cupoane, etc. La dosar am lăsat și un extras de cont.

Sa auzim de bine!
Scris de: Chiriac Carmen la data: 12/09/2024 12:27pm
Chiriac Carmen :
Marius :
Sorina Lungu :

Acum, ei se lauda ca în decembrie baga banii, ca de un plic cu hârtii
nu prea am nevoie, pot pe portal
sa vad cupoane, etc. La dosar am lăsat și un extras de cont.

Bună ziua!
Azi am fost la CJP Bacău, pentru a solicita decizia,conform comunicării de pe site si, surpriza- " cererea e in lucru, nu avem soft".
Este ceva ce depășește puterea mea de înțelegere -emiterea acelui comunicat si refuzul primit la nivel local.

Sa auzim de bine!
Pagina curenta: 1 din 2 Mergi la pagina: 1 2