Subiect "decizie pensie anticipata artial" Deschis de sandu florica la data: 12/18/2024 1:52am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
decizie pensie anticipata artial
Scris de: sandu florica la data: 12/18/2024 1:52am
Gen:F
Data nasterii:10.11.1966
Stagiul de cotizare:38 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.
Am depus dosarul pentru pensie anticipata partial in luna octombrie 2024, nu am primit pana acum decizia si nu sunt sperante sa o primesc curand, va rog frumos sa-mi spuneti daca puteti: in cazul in care in luna ianuarie 2025 din motive personale cer la societatea la care sunt angajata incetarea contractului de munca si nu am primit inca deciza de pensionare voi avea probleme la pensie.(adica pentru pensia anticipata partial trebuie sa fiu neaparat angajata pana in momentul in care primesc decizia, stiu ca acest tip de pensie - se pune in plata dupa ce aducem decizia de incetare C.I.M.
Re: decizie pensie anticipata artial
Scris de: GicaH la data: 12/18/2024 3:08am
sandu florica :
Gen:F
Data nasterii:10.11.1966
Stagiul de cotizare:38 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.
Am depus dosarul pentru pensie anticipata partial in luna octombrie 2024, nu am primit pana acum decizia si nu sunt sperante sa o primesc curand, va rog frumos sa-mi spuneti daca puteti: in cazul in care in luna ianuarie 2025 din motive personale cer la societatea la care sunt angajata incetarea contractului de munca si nu am primit inca deciza de pensionare voi avea probleme la pensie.(adica pentru pensia anticipata partial trebuie sa fiu neaparat angajata pana in momentul in care primesc decizia, stiu ca acest tip de pensie - se pune in plata dupa ce aducem decizia de incetare C.I.M.[/quote

Nu aveți nici-o problema, puteați char să nu fiți angajata la depunerea dosarului de pensionare anticipata cu diminuare, ci doar sa fi îndeplinit condițiile de vârstă și stagiu complet de cotizare.
Punerea în plată se va face începând cu data depunerii dovezii de încetare a activității, deci oricând o depuneți și azi și peste un an.
Re: decizie pensie anticipata artial
Scris de: la pensie la data: 12/18/2024 3:51am
Raspunsul domnului Gica este corect.
Totusi trebuie retinut ca :
- Pensia anticipata diminuata se pune in plata la data de incetare a activitatii insa este recomandat ca dovada de incetare a activitatii sa o depuneti imediat dupa incetarea activitatii indiferent daca pana atunci ati primit decizia de pensionare.
- Prima pensie o primiti in urma urmatoare celei in care indepliniti doua conditii adica ati primit decizia de pensionare si ati depus dovada incetarii activitatii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1