Subiect "Mica recalculare" Deschis de Grigore la data: 12/31/2024 2:53am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Mica recalculare
Scris de: Grigore la data: 12/31/2024 2:53am
Gen:M
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:47 ani
Alte date:
Intrebare: Bună ziua, Dacă pensiile îngheață,atunci nu se mai face mica recalculare? Vă doresc un AN NOU FERICIT cu dragoste, pace,liniște sufletească și sociopolitică. Mulțumesc,
Re: Mica recalculare
Scris de: GicaH la data: 12/31/2024 4:03am
Grigore :
Data nasterii:
Alte date:
Intrebare: Bună ziua, Dacă pensiile îngheață,atunci nu se mai face mica recalculare? Vă doresc un AN NOU FERICIT cu dragoste, pace,liniște sufletească și sociopolitică. Mulțumesc,

După părerea mea, cred că astea nu intră la indexare sau alte mari, ci la recalcuari pentru perioade și contribuții în plus care nu au fost luate în calcul, termenul fiind 1 martie 2025, cu punerea în plată cu data de 1 septembrie 2024.
Scris de: Carmen Sandulescu la data: 01/04/2025 3:02pm
GicaH :
Grigore :
Data nasterii:
Alte date:

După părerea mea, cred că astea nu intră la indexare sau alte mari, ci la recalcuari pentru perioade și contribuții în plus care nu au fost luate în calcul, termenul fiind 1 martie 2025, cu punerea în plată cu data de 1 septembrie 2024.

Eu am inteles ca inghetarea pensiilor, inseamna ca punctul de pensie ramane la 81 Ron, nu se indexeaza cu inflatia :(. Asa scrie in Ordonanta Trenulet ! Celelalte drepturi, recalculari de puncte nu sunt afectate.
Scris de: la pensie la data: 01/06/2025 9:33am
Asa zisa inghetare a pensiilor inseamna ca actuala valoare a punctului de referinta (VPR) de 81 lei nu se mai indexeaza la inceputul anului 2025 conform art 84 alin (3) din legea pensiilor 360/2023 ci se amana pana la o data nestabilita.
Celelalte activitati, cum este recalcularea pensiilor, nu sunt afectate de aceasta inghetare a VPR-ului.
.Multumim pentru urari si va dorim si noi ca noul an sa va aduca multe bucurii si noua tuturor pensionarilor prevederi mai bune decat cele cu care a inceput.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1