Subiect "Recalculare pensie la limita de varsta" Deschis de Carmen Sandulescu la data: 01/04/2025 7:06am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Recalculare pensie la limita de varsta
Scris de: Carmen Sandulescu la data: 01/04/2025 7:06am
Gen: F
Data nasterii: 3.07.1962
Stagiul de cotizare: 41 ani
Alte date:
Intrebare:

Buna ziua !

La Multi Ani ! An bun si cu spor in ceea ce faceti !

Am o decizie de pensionare anticipat partial din dec 2021. Am mai lucrat in 2022 si 2023, pana in aprilie 2024.
In luna octombrie 2024 am facut varsta de trecere la pensie pentru limita de varsta. Nu am primit nici pana acum rid recalcularea pensiei, fara penalizare si cu anii lucrati, dupa emiterea deciziei initiale. O sa mai insist, la sectorul 1.

Intrebarile mele sunt:
1. Cand se va recalcula pensia la limita de varsta, mi se vor plati si drepturile din urma, incepand cu 1 noiembrie 2024 ?
2. Anii lucrati, dupa emiterea deciziei initiale, se iau in calcul ca puncte de stabilitate (2 ani si 3 luni) ? Mai constituie un drept, ca vechime ? Ca si contributie stiu ca da !
3. Cum as putea sa ii presez sa imi recalculeze pensia ? Se invoca nu stiu ce problema de soft (am depus 2 cereri, am facut sesizare la CASMB), vad ca degeaba ! Am zis ca le duc eu calculul de puncte lunare / anuale, pentru cei doi ani, facut intr-un excel, doar sa il copieze.

Va multumesc pentru ajutor !
Re: Recalculare pensie la limita de varsta
Scris de: GicaH la data: 01/04/2025 11:30am
Carmen Sandulescu :
Alte date:
Intrebare:

Buna ziua !

Am o decizie de pensionare anticipat partial din dec 2021. Am mai lucrat in 2022 si 2023, pana in aprilie 2024.
In luna octombrie 2024 am facut varsta de trecere la pensie pentru limita de varsta. Nu am primit nici pana acum rid recalcularea pensiei, fara penalizare si cu anii lucrati, dupa emiterea deciziei initiale. O sa mai insist, la sectorul 1.

Intrebarile mele sunt:
1. Cand se va recalcula pensia la limita de varsta, mi se vor plati si drepturile din urma, incepand cu 1 noiembrie 2024 ?
2. Anii lucrati, dupa emiterea deciziei initiale, se iau in calcul ca puncte de stabilitate (2 ani si 3 luni) ? Mai constituie un drept, ca vechime ? Ca si contributie stiu ca da !
3. Cum as putea sa ii presez sa imi recalculeze pensia ? Se invoca nu stiu ce problema de soft (am depus 2 cereri, am facut sesizare la CASMB), vad ca degeaba ! Am zis ca le duc eu calculul de puncte lunare / anuale, pentru cei doi ani, facut intr-un excel, doar sa il copieze.

Neincetand activitatea pensia anticipata se considera suspendata pana la indeplinirea conditiilor de pensionare limita de varsta, perioada respectiva vi se ia in calcul la stagiu si pentru puncte de stabilitate si veti primi drepturile din urma de cand ati indeplinit conditiile.
va sfatuiesc sa le faceti o solicitare in scris pe care o puteti depune chiar si online pe adresa de email a CSMB.
Nu vi se iau in calcul evidentele si calculele dumneavoastra.
Scris de: Carmen Sandulescu la data: 01/04/2025 2:56pm
GicaH :
Carmen Sandulescu :
Alte date:
Intrebare:

Buna ziua !

Intrebarile mele sunt:

Neincetand activitatea pensia anticipata se considera suspendata pana la indeplinirea conditiilor de pensionare limita de varsta, perioada respectiva vi se ia in calcul la stagiu si pentru puncte de stabilitate si veti primi drepturile din urma de cand ati indeplinit conditiile.
va sfatuiesc sa le faceti o solicitare in scris pe care o puteti depune chiar si online pe adresa de email a CSMB.

Eu mi-am incetat activitatea in februarie 2024, am primit pensie cu aceasta luna. In octombrie am indeplinit si varsta de pensionare si ar fi trebuit sa mi se recalculeze pensia: ridicarea penalizarii, adaugarea perioadei lucrate dupa decizia de pensionare din 2021 (ca si contributie si puncte de stabilitate)
Am depus 2 cereri la sectorul 1, si una la CASMB, pentru care sunt inca in intervalul de 30 zile, pentru raspuns.
Sper sa primesc raspuns cat mai repede.
Voiam numai sa verific daca primesc din urma, din momentul implinirii varstei de pensie, si daca cei doi ani conteaza, ca puncte de stabilitate.

Va multumesc mult !
Scris de: GicaH la data: 01/05/2025 4:12am
Carmen Sandulescu :
GicaH :
Carmen Sandulescu :
Alte date:
Intrebare:

Buna ziua !

Intrebarile mele sunt:

Eu mi-am incetat activitatea in februarie 2024, am primit pensie cu aceasta luna. In octombrie am indeplinit si varsta de pensionare si ar fi trebuit sa mi se recalculeze pensia: ridicarea penalizarii, adaugarea perioadei lucrate dupa decizia de pensionare din 2021 (ca si contributie si puncte de stabilitate)
Am depus 2 cereri la sectorul 1, si una la CASMB, pentru care sunt inca in intervalul de 30 zile, pentru raspuns.
Sper sa primesc raspuns cat mai repede.
Voiam numai sa verific daca primesc din urma, din momentul implinirii varstei de pensie, si daca cei doi ani conteaza, ca puncte de stabilitate.

Va multumesc mult !

Da, veți primi răspunsul, dar ei nu au termen pentru care sa fie trași la răspundere. Răspunsul nu poate fi legal decât unul, acela de a vi se da din urmă și pentru perioada respectivă să vi se adauge și calculezepuncte de stabilitate, începând cu data de 1 septembrie 2024.
Scris de: la pensie la data: 01/06/2025 11:38am
1. Vi se va recalcula pensia anticipata partiala de care aveti dreptul incepand cu data de 01 septembrie 2024 La acest calcul se utilizeaza punctajul anual de pe decizia din decembrie 2021 la care se adauga un numar de puncte de stabilitate pentru stagiul de cotizare contributiv realizat pana la pensionarea cu pensie anticipata, care depaseste 25 ani. La calculul punctelor de stabilitate mentionat mai sus nu se ia in calcul stagiul de cotizare lucrat dupa pensionarea cu pensie anticipata partiala.
2. De drepturile suplimentare rezultate in urma recalcularii de la punctul 1 beneficiati in perioada 01 septembrie - 03 octombrie 2024.
Incepand cu 03 octombrie 2024 pensia anticipata partiala se va transforma in pensie pentru limita de varsta si vi se va recalcula pensia astfel :
- Vi se va recalcula suma punctajelor anuale incluzand si perioada lucrata dupa pensionare cu pensie anticipata partiala perioada in care pensia a fost suspendata.
- Vi se vor recalcula punctele de stabilitate adaugand la acest calcul perioada lucrata dupa pensionare cu pensie anticipata partiala
La primirea primei pensii dupa fiecare recalculare vi se vor plati si drepturile restante.
4. De drepturile suplimentare rezultate in urma recalcularii de la punctul 3 beneficiati in perioada dupa 03 octombrie 2024.

In ceia ce priveste mijloacele de urgentare ale acestor recalculare opinia noastra este ca nu exista astfel de mijloace eficiente.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1