Subiect "Pensie" Deschis de Onus Birghila la data: 01/06/2025 11:52am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie
Scris de: Onus Birghila la data: 01/06/2025 11:52am
Gen:M
Data nasterii:09 Oct-1965
Stagiul de cotizare:28 de ani din care 11 ani grupa 1-a
Alte date:Cadru militar activ 12 ani
Intrebare:can pot beneficia de pensia civila?
Re: Pensie
Scris de: la pensie la data: 01/07/2025 9:42am
Conform prevederilor noii legi a pensiilor aveti urmatoarele drepturi la pensie :
1. Pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta de 65 ani adica in data de 09 octombrie 2030. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani, conditie de stagiu pe care o indepliniti.
2. Pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani si 6 luni, adica in data de 09 mai 2025. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani.
Regretam ca nu va putem preciza daca indepliniti aceasta conditie de stagiu si pentru aceasta trebuie sa va adresati Casei de pensii teritoriale din sistemul public de pensii de care apartine domiciliul dv.
Pentru a indeplini conditia de stagiu pentru aceasta pensie art 162 din legea pensiilor publice prevede ca stagiile de cotizare si vechimea in serviciu se recunosc reciproc dar nu este clar daca vechimea in sistemul militar de pensii se recunoaste ca stagiu de cotizare contributiv in sistemul public de pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1