Subiect "Pensie limita de varsta" Deschis de Marian B la data: 01/10/2025 3:38pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie limita de varsta
Scris de: Marian B la data: 01/10/2025 3:38pm
Gen:m
Data nasterii:08.01.1965
Stagiul de cotizare:32,4 ani vechime si 5 ani facultate la zi
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie la limita de varsta fara penalizare in conditiile in care pana in Noiembrie 2025 mai platesc la Casa de pensii pentru 16 luni (completare stagiu de cotizare).Va mulțumesc!
Re: Pensie limita de varsta
Scris de: Marius B la data: 01/10/2025 4:11pm
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:32,4 luni vechime, 5 ani facultate la zi, 9 luni armata si 1 an somaj
Alte date:
Intrebare:Completez pentru stagiu necontributiv: armata 9 luni si 1 an somaj. Va mulțumesc!
Scris de: GicaH la data: 01/11/2025 3:14am
Marius B :
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:32,4 luni vechime, 5 ani facultate la zi, 9 luni armata si 1 an somaj
Alte date:
Intrebare:Completez pentru stagiu necontributiv: armata 9 luni si 1 an somaj. Va mulțumesc!

Ați făcut un calcul puțin greșit, astfel trebuie să aveți neapărat 35 ani stagiul complet de cotizare contributiv în care se include și perioada de stagiu cumpărată.
Deci aveți de completat prin cumpărare sau lucrat efectiv 2 ani și 8 luni.
Armata, șomajul și studiile superioare sunt stagii de cotizare necontributive și fac parte din cei cel puțin 5 ani depășiți peste 35 ani contibutivi.
Având în vedere că scrieți că aveți studii superioare de lungă durată la zi, cred că înțelegeți, sau dacă nu, va recomand sa citiți legea pe Google.
Scris de: Marian B la data: 01/11/2025 5:50am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Raspuns la concluzia dlui Gica H.muktumesc pentru raspuns dar vreau sa precizez ca eu vreau sa mai lucrez 1 an si 8 luni si calculul va fi= 32,4 luni vechime + 1 an si 4 luni cumparate+ 1 an si 4 luni pe care e voi lucra, deci in total 35 ani.
Scris de: la pensie la data: 01/11/2025 8:47am
Asa cum ati inteles pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta conform art 56 din legea pensiilor 360/2023 trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii :
Sa aveti realizat stagiul complet de cotizare contributiv format din :
- Stagiu de cotizare lucrat
- Stagiu de cotizare cumparat prin contract de asigurare sociala
- Perioada de somaj daca aceasta este dupa data de 01 aprilie 2001
Sa aveti stagiul complet de cotizare contributiv depasit cu 5 ani format din :
- Stagiu de cotizare asimilat pentru perioada facultatii si a stagiului militar
- Perioada de somaj daca aceasta este inainte de data de 01 aprilie 2001
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1