Subiect "Detalii stagiu" Deschis de Asan Taner la data: 01/15/2025 4:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Detalii stagiu
Scris de: Asan Taner la data: 01/15/2025 4:21am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua va rog frumos sa ma ajutati in doua probleme ,
1) In anii 2011(6 luni),2012(12 luni),2013(7 luni),2016(4 luni),2017(12 luni),2018(9 luni) cu un total de 4 ani si 2 luni am avut contract de asigurare sociala cu CJP si daca se vor lua in considerare ca perioada contributiva pt pensia limita de varsta si limita de varsta cu reducere pt grupe?
2) In anul 1989 am lucrat ca zilier timp de 5 luni ,detin o adeverinta cu 105 zile lucrate ( 4 luni si 7 zile), va rog sa-mi spuneti daca cele 4 luni si 7 zile se vor lua si ele in considerare ca stagiu contributiv la limita de varsta si limita de varsta cu reducere pt grupe ? Va multumesc anticipat.
Re: Detalii stagiu
Scris de: GicaH la data: 01/15/2025 4:28am
Asan Taner :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua va rog frumos sa ma ajutati in doua probleme ,
1) In anii 2011(6 luni),2012(12 luni),2013(7 luni),2016(4 luni),2017(12 luni),2018(9 luni) cu un total de 4 ani si 2 luni am avut contract de asigurare sociala cu CJP si daca se vor lua in considerare ca perioada contributiva pt pensia limita de varsta si limita de varsta cu reducere pt grupe?
2) In anul 1989 am lucrat ca zilier timp de 5 luni ,detin o adeverinta cu 105 zile lucrate ( 4 luni si 7 zile), va rog sa-mi spuneti daca cele 4 luni si 7 zile se vor lua si ele in considerare ca stagiu contributiv la limita de vârsta si limita de varsta cu reducere pt grupe ? Va multumesc anticipat.

Dacă aveți adeverințe pentru toate aceste perioade se iau în calcul pentru pensie limită de vârstă, cu o observație, reducerile pentru grupe/condiții de muncă nu se cumulează cu alte reduceri.
Re: Detalii stagiu
Scris de: la pensie la data: 01/15/2025 8:56am
1. Perioada in care s-a cumparat stagiu de cotizare prin contract de asigurare sociala este considerat stagiu de cotizare contributiv la pensie pentru limita de varsta cu si fara reducerea varstei standard de pensionare daca in acea perioada nu ati realizat alte stagii de cotizare.
2.Referitor la perioada lucrata ca zilier va sfatuim sa va adresati Casei teritoriale de pensii deoarece nu cunoastem cum si daca acest domeniu a fost reglementat prin o prevedere legala in care sa se fi prevazut plata unei contributii de asigurare sociala pentru sumele castigate ca zilier, inainte ca acestea sa fie reglementate prin legea 52/2011.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1