Subiect "pensionare anticipata" Deschis de Silviu Ionici la data: 01/21/2025 7:00am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensionare anticipata
Scris de: Silviu Ionici la data: 01/21/2025 7:00am
Gen:M
Data nasterii: 26.04.1965
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:in plus peste cei 35 ani de contributivitate mai am 5 ani facultate cu diploma obtinuta si 9 luni armata TR
Intrebare: Daca pot sa ies la pensie anticipata in aprilie 2025 ( 60 Ani) fara penalizare ? Multumesc
Re: pensionare anticipata
Scris de: GicaH la data: 01/21/2025 9:01am
Silviu Ionici :
Gen:M
Data nasterii: 26.04.1965
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:in plus peste cei 35 ani de contributivitate mai am 5 ani facultate cu diploma obtinuta si 9 luni armata TR
Intrebare: Daca pot sa ies la pensie anticipata in aprilie 2025 ( 60 Ani) fara penalizare ? Multumesc

Trebuie să faceți du pă împlinirea vârstei de 60 ani cerere de pensionare la limită de vârstă ( nu anticipata fara penalizare, care nu mai există în noua lege a pensiilor) conform art.56 din noua lege a pensiilor, cu minim 35 ani stagiu de cotizare depășit cu minim 5 ani de stagiu de cotizare, care pot fi stagii contributive, stagii asimilate(studii superioare, armata).
Re: pensionare anticipata
Scris de: la pensie la data: 01/21/2025 9:15am
Raspunsul domnului Gica este corect.
Trebuie mentionat ca perioada facultatii se ia in calculul stagiului de cotizare asimilat cu care se depaseste stagiul complet de cotizare contributiv, daca facultatea a fost urmata la zi si daca pe acea perioada nu ati realizat alte stagii de cotizare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1