Gen:M
Data nasterii:1959
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Sunt pensionat cu gradul 2 de invaliditate din august 2021. Am implinit 65 de ani in luna noiembrie si am primit ieri decizia de pensionare la limita de varsta in care punctajul total mi-a scazut cu 1.7 puncte si cuantumul pensiei diminuat cu aproximativ 140 de lei.
Stiam ca ar trebui sa fie o diminuare deoarece punctajul potential pt. gradul 2 de invaliditate de 0,55 puncte se diminueaza conform noii legi la 0,20 puncte pe an. Pentru cei 3 ani si 3 luni, din ce inteleg eu, ar fi trebuit sa-mi scada 1,78 puncte (stagiu potential primit in august 2021).Intrebarea mea este, in aceasta noua decizie de trecere de la pensie de invaliditate la pensie la limita de varsta nu ar fi trebuit sa-mi acorde 0,66 puncte ca si stagiu potential pentru cei 3 ani si 3 luni de pensie invaliditate si scaderea sa fie de doar 1.04 puncte?
De asemenea, in noua decizie pensia imi este diminuata cu 140 lei desi art. 72, alin 2 din legea360 spune ca se acorda cuantumul cel mai avantajos. Cel mai avantajos pentru cine? Pentru mine sau pentru statul roman?