Subiect "trecere PAP in PLV" Deschis de nicolae aurica la data: 01/28/2025 5:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
trecere PAP in PLV
Scris de: nicolae aurica la data: 01/28/2025 5:01am
Gen:F
Data nasterii:02.12.1963
Stagiul de cotizare:34
Alte date:2 COPII
Intrebare:Buna ziua,am o decizie de pensionare anticipata emisa in 25.11.2021,cu 34 ani stagiu de cotizare.Eu lucrez in continuare,decizia nu a fost pusa in plata.Avand doi copii pot iesi la pensie limita de varsta in iulie 2025?trebuie sa fac cerere de trecere din PAP in PLV ?sa cer si recalculare,deoarece nu am primit decizie de recalculare pentru PAP.
Re: trecere PAP in PLV
Scris de: la pensie la data: 01/28/2025 9:36am
Conform prevederilor noii legi a pensiilor 360/2023 aveti urmatoarele drepturi la pensie :
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, fara reducerea varstei standard de pensionare, la varsta de 62 ani si 7 luni adica in data de 02 iulie 2026. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul minim de cotizare contributiv de 15 ani, conditie de stagiu pe care o indepliniti.
- Pensie pentru limita de varsta, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 1 an pentru nasterea si cresterea pana la varsta de 16 ani a 2 copii, la varsta de 61 ani si 7 luni adica in data de 02 iulie 2025. Pentru aceasta pensie trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare contributiv de 33 ani si 7 luni, conditie de stagiu pe care o indepliniti.
Pentru trecerea de la pensia anticipata, diminuata, la pensia pentru limita de varsta trebuie sa depuneti cerere insotita de certificate de nastere (original si copie). Recalcularea pensiei aticipate pentru perioada lucrata dupa pensionare se face din oficiu (fara cerere) la trecerea la pensie pentru limita de varsta.
Scris de: nicolae aurica la data: 01/30/2025 6:15am
Gen:F
Data nasterii:2.12.1963
Stagiul de cotizare:34
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspuns! perioada lucrata dupa decizia de pensionare anticipata se ia in considerare automat?sau trebuie dus adeverinta de la locul de munca.
Scris de: la pensie la data: 01/30/2025 10:56am
La trecerea de la pensie anticipata, diminuata la pensie pentru limita de varsta se ia in calcul automat (fara cerere si fara adeverinta) perioada lucrata dupa pensionare cu pensie anticipata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1