Subiect "pensie limita de varsta" Deschis de ion la data: 01/30/2025 11:29am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie limita de varsta
Scris de: ion la data: 01/30/2025 11:29am
Gen:m
Data nasterii:7-01-1960
Stagiul de cotizare:42ani 6luni()
Alte date:am primit decizie de pensionare anticipata partiala, la 10-11-2021,dar, nu am primit pensie am mai lucrat pina la data de 30-01-2024 cind am incheiat contractul de munca
Intrebare:la 7-01-2025 trec la pensie limita de varsta, as vrea sa stiu daca primesc o noua decizie de pensionare decizie care sa cuprindasi perioada lucrata dupa primirea deciziei de pensionare anticipata, punctele de stabilitate pentru perioada cit am fost in armata (1an ,6luni)si daca mi se dau si puncte de stabilitate pentru perioada lucrata dupa primirea deciziei de pensionare anticipata (2ani 3luni), avind in vedere ca nu am intrerupt contractul de munca .Va multumesc.
Re: pensie limita de varsta
Scris de: GicaH la data: 01/30/2025 3:55pm
ion :
Gen:m
Data nasterii:7-01-1960
Stagiul de cotizare:42ani 6luni()
Alte date:am primit decizie de pensionare anticipata partiala, la 10-11-2021,dar, nu am primit pensie am mai lucrat pina la data de 30-01-2024 cind am incheiat contractul de munca
Intrebare:la 7-01-2025 trec la pensie limita de varsta, as vrea sa stiu daca primesc o noua decizie de pensionare decizie care sa cuprindasi perioada lucrata dupa primirea deciziei de pensionare anticipata, punctele de stabilitate pentru perioada cit am fost in armata (1an ,6luni)si daca mi se dau si puncte de stabilitate pentru perioada lucrata dupa primirea deciziei de pensionare anticipata (2ani 3luni), avind in vedere ca nu am intrerupt contractul de munca .Va multumesc.

Pentru cei 2 ani și 3 luni, da, primiti puncte de stabilitate, dar pentru armata, nu, căci este stagiu necontributiv(asimilat).
Re: pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 01/31/2025 3:14am
Raspunsul domnului Gica este corect
La trecerea de la pensia anticipata la pensie pentru limita de varsta primiti decizie cu recalcularea pensiei prin luarea in calcul si a perioadei lucrate dupa iesirea la pensie anticipata.
Pentru perioada lucrata dupa cererea de pensie anticipata, cand pensia a fost suspendata, primiti puncte de stabilitate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1