Subiect "pensie la limita de varsta" Deschis de COCAN EMILIA la data: 02/03/2025 7:34am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie la limita de varsta
Scris de: COCAN EMILIA la data: 02/03/2025 7:34am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am depus dosarul la limita de varsta in data de 13.11.2024 si acuma m au sunat de la casa de pensii sa ma duc sa dau o declaratie ca vreau pensie sau salar de ce / cand am depus dosarul nu mi au cerut sa dau declaratie.
Re: pensie la limita de varsta
Scris de: COCAN EMILIA la data: 02/03/2025 7:59am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am uitat sa mentionezi ca sant functionar public.
Scris de: la pensie la data: 02/03/2025 9:06am
In art 61 alin (1) litera p) din normele de aplicare ale legii pensiilor 360/2023 se prevede ca la dosarul pentru pensie pentru limita de varsta trebuia sa depuneti o "adeverinta eliberata de angajator/angajatori din care sa rezulte ca nu ati optat pentru continuarea activitatii pana la implinirea varstei de 70 ani, in original".
Daca nu ati depus asemenea adeverinta inseamna ca nici dv si nici functionarul de la Casa de pensii nu ati respectat aceasta prevedere si acum va cer sa depuneti o declaratie pe proprie raspundere in loc de adeverinta.
Scris de: luciana la data: 02/04/2025 1:41am
Obligativitatea completarii acestei declaratii Nu REVINE DOAR persoanelor care se pensioneaza la limita de vasta , la atingerea varstei standard?!
Scris de: luciana la data: 02/04/2025 1:51am
Daca nu ati atins varsta standard, prevazuta in anexa nr 5,cand raportul de serviciu inceteaza de drept, legea nu va obliga sa dati acea declaratie.
Scris de: victor cheroiu la data: 02/05/2025 4:35am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Si eu am depus fara acea declaratie, astept decizia. Insa am depus adeverinta de incheiere contract si extras din revisal ca nu mai sunt angajat. Pentru ce ar mai trebui acea declaratie din moment ce nu mai sunt angajat ?

In alta ordine de idei, depunere pe 13 noiembrie si a venit abia acum o instintare de la ei ? eu am depus in ianuarie.....mai am de asteptat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1